Ιστορίες για αρκούδες

Η απόφαση που παρατείνει την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών κατά 20 μέρες (κλικ εδώ) αποτέλεσε κρυολουσία για τους όψιμους «αντάρτες» του ΠΙΣ που καταλόγιζαν στον Κικίλια αυταρχισμό και ανικανότητα, αναμένοντας πως μόλις ο Κικίλιας υπέγραφε την επίμαχη απόφαση εκείνοι θα προσέφευγαν στον πρωθυπουργό να διαμαρτυρηθούν, ώστε να εκθέσουν τον ανάλγητο υπουργό και να ζητήσουν την αποπομπή του.

Όμως την απόφαση υπογράφει φαρδιά-πλατιά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Ο μόνος ένοικος του Μαξίμου στον οποίο μπορούν τελικά να διαμαρτυρηθούν οι «αντάρτες» μας είναι το νεόφερτο κατοικίδιο του Μεγάρου..

Και σα να μην έφτανε η πρώτη, ήρθε και δεύτερη κρυολουσία, η τροπολογία για το ακαταδίωκτο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Ο διορισμός στην Επιτροπή είχε δώσει στα μέλη πρόσβαση και δυνατότητα απεριόριστης αερολογίας στα μέσα ενημέρωσης. Απεναντίας η τροπολογία μοιάζει με εναγκαλισμό της αρκούδας. Ο Εξαδάκτυλος έκανε μια απελπισμένη προσπάθεια ν΄ αποφύγει τον εναγκαλισμό, δηλώνοντας εκ του ασφαλούς πως δεν αποδέχεται την προστασία, ενώ γνωρίζει πως από τη στιγμή που ψηφίστηκε το ακαταδίωκτο κανείς δεν πρόκειται να τον διώξει.

Εάν ο κ. Εξαδάκτυλος ήθελε πραγματικά να αποποιηθεί τέτοιων ελεεινών προνομίων δεν είχε παρά να υποβάλει την παραίτησή του από την Επιτροπή, όπως και κάθε μέλος που δήθεν διαμαρτύρεται και χύνει δάκρυα κροκοδείλου για τον ευτελισμό και την απαξίωσή του. Εάν διέθεταν ψήγματα αξιοπρέπειας όφειλαν και τα 33 μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, καθώς και τα μέλη των άλλων δύο Επιτροπών, να κουνήσουν μαντήλι και ν΄ αφήσουν τους Γενικούς Γραμματείς και τους ειδικούς Φαρισαίους μόνους να χαίρονται και την ασυλία και την κατακραυγή της κοινωνίας.

Κανείς δεν τόλμησε, παρά τις κατά καιρούς απειλές, θυμίζοντας το γνωστό ανέκδοτο με τον κυνηγό και την αρκούδα στο δάσος.

Κακά τα ψέματα. Όσες αποφάσεις περί ακαταδίωκτου από τη Δικαιοσύνη κι αν ψηφίσει η παραπαίουσα κυβέρνηση Μητσοτάκη πάντα θα υπάρχουν οι Ερινύες, που στη σύγχρονη εκδοχή τους είναι η γνώμη και η μνήμη των κοινών ανθρώπων..