Ήθος Αδώνιδος

Είναι πια ξεκάθαρο ότι η ακροδεξιά διαδρομή του κ. Γεωργιάδη αποτελεί «τίτλο τιμής» για τον ίδιο και, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, δε χάνει ευκαιρία να το αναδεικνύει. Όπως μάλιστα τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΑΡΜΑ, το ρεσιτάλ «ήθους» που δίδαξε στη Λέσβο ο Άδωνις είναι χαρακτηριστικό, θυμίζοντας τη λαϊκή ρήση «θέλει η Βασίλω να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει…».

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, από το βήμα της εκδήλωσης των εγκαινίων του νέου κτηρίου του ΕΚΑΒ, ξέχασε τα χειροκροτήματα «για τους ήρωες με τις άσπρες και πράσινες μπλούζες» και προχώρησε σε ένα παραλήρημα υβριστικού ακροδεξιού λόγου, εις βάρος υγειονομικών που του χάλαγαν τη φιέστα με τις διαμαρτυρίες τους.

ΘΑΥΜΑΣΤΕ το ήθος του γελωτοποιού κ. Υπουργού:

«Αντί να κάνετε αυτά τα καφριλίκια, αν θέλει ένας από εσάς να έρθει να μιλήσει, αν έχετε τα κότσια ελάτε εδώ. Σήμερα έχετε έρθει εδώ να διαμαρτυρηθείτε και να φωνάζετε σαν τους κάφρους, σε τι πράγματα, στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ! Δεν σας φοβόμαστε καθόλου, είστε μία χούφτα, δεν εκπροσωπείτε κανέναν». Συνέχισε λέγοντας «είστε ανθρωπάκια, ασήμαντα» και κατέληξε «Άντε πηγαίνετε να κάνετε καμιά δουλειά»..

Και ΟΛΟ αυτό το ακροδεξιό παραλήρημα απέναντι σε ποιους; Στους Υγειονομικούς της Λέσβου που:

-Κράτησαν όρθιο το Σύστημα Υγείας και έσωσαν χιλιάδες μετανάστες στη προσφυγική κρίση, με τον ίδιο ως Υπουργό Υγείας στη Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να έχει αφήσει στη μοίρα τους και στην εγκατάλειψη τις Δημόσιες Δομές Υγείας στο νησί της Λέσβου.

-Στην πανδημία κράτησαν όρθιο το Νοσοκομείο, δίνοντας με αυταπάρνηση τη μάχη κατά της covid-19, με ανεπαρκή στελέχωση, διοικητικές ανεπάρκειες και με τους εργαζόμενους να σώζουν ζωές.

Και γιατί διαμαρτύρονταν οι «κάφροι και τα ανθρωπάκια» κατά τον κ. Υπουργό;

Επειδή διεκδικούσαν το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού, Προσλήψεις Μόνιμων Ιατρών που να καλύπτουν επαρκώς τις λειτουργίες των Κλινικών, Προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, Προσλήψεις στα Κ.Υ, Αυξήσεις στους μισθούς για να ζουν με αξιοπρέπεια.

Στο τέλος ο κ. Γεωργιάδης, επιβεβαίωσε ΠΛΗΡΩΣ τις διαμαρτυρίες των Υγειονομικών αφού παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία και αναζητούνται λύσεις» Και με μια θεαματική κυβίστηση, ολοκλήρωσε τη θλιβερή παράστασή του, επιβεβαιώνοντας τις λεπτές ισορροπίες μεταξύ παραληρήματος και ορθού λόγου.