Κ. Μητσοτάκης

Η περίοδος κατά την οποία ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. διετέλεσε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης (όπως οργουελικά ονομαζόταν τότε το σχετικό υπουργείο) ήταν μια από τις μελανότερες στην ιστορία της Δημόσιας Διοίκησης στη σύγχρονη Ελλάδα.
Χιλιάδες απολύσεις και ακόμη περισσότερες διαθεσιμότητες, έτσι “για να σπάσει το ταμπού της μονιμότητας” όπως κυνικά έλεγε τότε, κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους, με χιλιάδες να μπαίνουν σε διαθεσιμότητα ακόμη και για κτηματικές διαφορές, και μια προσχηματική αξιολόγηση απολύσεων.
Ταυτόχρονα ο ίδιος προσελάμβανε 55 άτομα ως συνεργάτες, μεταξύ των οποίων και τον ανιψιό του, την ίδια στιγμή που, λίγο πριν από την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, έπαυε όλους τους προϊσταμένους για να διορίσει τους κομματικά εκλεκτούς, σε ένα όργιο αναξιοκρατίας και πελατειασμού, αφήνοντας πίσω του εικόνες διάλυσης.
Τέσσερα και πλέον χρόνια μετά, η Ν.Δ. και ο αρχηγός της επαναλαμβάνουν την ίδια επιχειρηματολογία, στοχοποιώντας το Δημόσιο και τους εργαζόμενους σε αυτό για άλλη μια φορά.
“Αυξήθηκε η μισθολογική δαπάνη” φωνάζουν στα τηλεπαράθυρα, την ώρα που οι εργαζόμενοι στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως καταδεικνύει σχετική έρευνα της ΑΔΕΔΥ, είναι οι χειρότερα αμειβόμενοι, με όρους αγοραστικής δύναμης, στην Ευρώπη.
Θα επαναφέρουν τη μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις διακηρύσσουν στη Ν.Δ., ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιήσουν τις 10.000 προσλήψεις στην εκπαίδευση και μερικές χιλιάδες ακόμη στην Υγεία και 1.500 αστυνομικούς. Μάλλον εκεί στο επιτελείο της Ν.Δ. δεν τα έχουν καλά με τα μαθηματικά ή απλά κοροϊδεύουν την κοινωνία, αφού με τον κανόνα ένα προς πέντε και με τον σημερινό ρυθμό αποχωρήσεων θα μπορούσαν να προσλάβουν 850, υποθέτουμε μόνο αστυνομικούς.
Περισσότερα..