Και μετακινήσεις γιατρών του ΕΣΥ του λεκανοπεδίου, αλλά όχι υπό καθεστώς διαθεσιμότητας…

Από Βασίλη Βενιζέλο

 

Θα προχωρήσει κανονικά ο υπουργός Υγείας ακόμη και σε μετακινήσεις γιατρών του ΕΣΥ από τα μικρά νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του ιδίου.

Είναι προφανές ότι οι "αλλαγές χρήσης" 5 – 6 μικρών νοσοκονμείων του ΕΣΥ του λεκανοπεδίου δεν μπορεί παρά να οδηγήσουν και σε μετακινήσεις γιατρών, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης στα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα".

Συγκεκριμένα, αφού επανέλαβε ότι οι γιατροί του ΕΣΥ εξαιρούνται από το καθεστώς της διαθεσιμότητας – κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι οι γιατροί του "Αγία Βαρβάρα" θα πρέπει να καταθέσουν εγκαίρως αιτήσεις με το νοσοκομείο επιλογής τους, δηλαδή με το νοσοκομείο στο οποίο επιθυμούν να μετακινηθούν! Η μόνη διαφορά είναι ότι οι γιατροί θα μετακινηθούν αμέσως, ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα τεθούν για χρονικό διάστημα δύο μηνών, το πολύ, σε καθεστώς διαθεσιμότητας και θα εισπράττουν το 75% των τακτικών μηνιαίων αποδοχών τους, εώς ότου επανατοποθετηθούν σε όμορο νοσηλευτικό ίδρυμα του ΕΣΥ.