Κακεντρεχή δημοσιεύματα ότι ο Πατούλης άφησε μαύρη τρύπα 200 εκατ. € στην Περιφέρεια

Έχει καταντήσει έκφραση του συρμού. Παρά ταύτα μερικές φορές η φράση «πέσαμε από τα σύννεφα» μπορεί ν’ αποτελεί όντως κυριολεξία!

Αυτό πάθαμε διαβάζοντας δημοσίευμα με τίτλο «ΒΟΜΒΑ! Μαύρη τρύπα 200.000.000 άφησε ο Πατούλης»  (κλικ εδώ).

Πέσαμε από τα σύννεφα!

Διαβάσαμε προσεκτικά το δημοσίευμα. Πήγαμε στην πηγή που παραπέμπει, τους Data Journalists (κλικ εδώ), που έχουν αναλυτικότερο ρεπορτάζ με πίνακες και στοιχεία. Και πάλι δε μπορούσαμε να πιστέψουμε πως ο Γιώργος Πατούλης είχε αφήσει πίσω του έλλειμα 200 εκατ. ευρώ στα 4 χρόνια που υπήρξε Περιφερειάρχης Αττικής.

Ένα στοιχείο του ρεπορτάζ μας έβαλε σε υποψίες πως πιθανόν τα στοιχεία είναι χαλκευμένα, προκειμένου να δυσφημίσουν τη χρηστή διοίκηση του Γιώργου. Αναφέρουν πως το 2022 χρέωσε τον φορέα που διαχειρίζεται τα σκουπίδια της Αττικής ποσό 3.382.638,95 ευρώ ως έξοδα επικοινωνίας!

Μα είναι δυνατόν;

Τι ασχολία και τι επικοινωνία με τα σκουπίδια μπορούσε να έχει ο Γιώργος, όταν είχε δυνατότητα ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας να είναι κάθε μέρα γραβατωμένος και υπέροκομψος στα κανάλια;

Κανείς δεν αμφιβάλλει πως ο Γιώργος υπήρξε πάντοτε γαλαντόμος και πιθανόν να έκανε κάποιες -λελογισμένες- δαπάνες. Για παράδειγμα: αξέχαστη έχει μείνει η δήλωση που έκανε  στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ, ότι αυτός ταΐζει τους εκλέκτορες που έρχονται από την επαρχία, προκαλώντας θυελλώδεις και ανεξήγητες αντιδράσεις από μερίδα ανορεξικών. Πιθανόν ο Γιώργος τάιζε και τους δημάρχους της επαρχίας κι έτσι προέκυψε μικρή απόκλιση στους ισολογισμούς, η οποία ασφαλώς μπορούσε να καλυφθεί με μετακινήσεις κονδυλίων ανάμεσα στους κωδικούς.

Ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουν συνέχεια αυτές οι αστήρικτες φημολογίες, διότι τυχόν παραπομπή του στη δικαιοσύνη για ποσά που εγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ θα απειλήσει ακόμη και τη θέση του Γιώργου ως προέδρου του ΙΣΑ..