Κάλυψη από Αντώναρο στον Μ. Σαλμά

Δεν προκύπτει σχέση του υφυπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά με τον επιχειρηματία Γιώργο Τρομπούκη σύμφωνα με την κυβέρνηση. Αυτό τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος, σημειώνοντας ότι «φημολογίες και αστήρικτοι ισχυρισμοί δεν μπορούν να συνιστούν μομφή για κάποιο πολιτικό πρόσωπο». «Ο κ. Σαλμάς επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε ότι όλα αυτά τα οποία με τη μορφή ψιθύρων, θα έλεγα, κυκλοφορούν για το πρόσωπό τουδεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα» είπε ο κ. Αντώναρος. «Ολα όσα αναφέρονται στο πρόσωπό μου είναι στο σύνολό τους παντελώς αβάσιμα, ανυπόστατα, ψευδή, αναπόδεικτα και συκοφαντικά» δήλωσε ο ίδιος ο ο υφυπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η παραίτηση της διευθύντριας του γραφείου του κ. Σαλμά κυρίας Μαρίας Σωτηρίουδεν έγινε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Υγείας αλλά της ίδιας και το έκανε για λόγους ευθιξίας. Κατά τις ίδιες πηγές ο υφυπουργός Υγείας είχε επιλέξει την κυρία Σωτηρίου για τη συγκεκριμένη θέση λόγω της προηγούμενης εμπειρίας της στο ίδιο πόστο, επί των ημερών του υφυπουργού Βιομηχανίας Τάκη Καραϊσκάκη. Ακόμη, σημαντικό ρόλο για την επιλογή της έπαιξε το γεγονός ότι η κυρία Σωτηρίου είναι σημαίνον στέλεχος της ΝΔ στη Δυτική Ελλάδα καθώς έχει χρηματίσει δήμαρχος Αμφιλοχίας.

Η κυρία Σωτηρίου παραιτήθηκε προχθές, μετά την αποκάλυψη ότι το μέλος της συμμορίας των «16» που είχε αναλάβει το «ξέπλυμα» των λύτρων από την απαγωγή του επιχειρηματία Π. Παναγόπουλου και είχε συνάψει συμβόλαια θανάτου, συμμετείχε στον συνδυασμό της για τον Δήμο Αμφιλοχίας.

Εσωκομματικοί αντίπαλοι του κ. Σαλμά θεωρούν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο καθώς υποστηρίζουν ότι συγγενικό πρόσωπο του υφυπουργού που κατέχει δημόσιο αξίωμα στην Αιτωλοακαρνανία έχει διατελέσει στέλεχος της επιχείρησης του Τρομπούκη, ενώ χθες το βράδυ από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρηςσυντήρησε με υπαινιγμούς το θέμα, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι «ο Τρομπούκης έχτισε τη βίλα υφυπουργού».