Κάλυψη Πλεύρη στη διοίκηση του «Ιπποκρατείου» παρά τις αντιδράσεις

Μια από τις πιο προβληματικές πτυχές της δολοφονικής επίθεσης αστυνομικού στον 16χρονο Ρομά είναι η απουσία επίσημης ενημέρωσης από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, με τις αντιδράσεις να είναι αρκετές και τα βέλη να στοχεύουν προς τη διοίκηση του «Ιπποκρατείου».

Το νοσοκομείο δεν έχει εκδώσει εδώ και πέντε ημέρες ιατρικό ανακοινωθέν, γεγονός ασυνήθιστο για υποθέσεις που έχουν πάρει μεγάλη δημοσιότητα, ενώ, πρόσφατα, η ΟΕΝΓΕ ζήτησε εξηγήσεις από τι διοίκηση επισημαίνοντας ότι είναι δική της αρμοδιότητα και όχι των ιατρών που παρακολουθούν τον 16χρονο που δίνει τη σκληρή του μάχη.

Σήμερα, όμως, μετά από αρκετές ημέρες αφωνίας ήρθε η τοποθέτηση από τον αρμόδιο υπουργό για το ζήτημα, με τον Θάνο Πλεύρη να καλύπτει τη διοίκηση του «Ιπποκρατείου» και να συνεχίζει στο τοξικό κλίμα που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση γύρω από την εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση.

Ο υπουργός Υγείας, απαντώντας εμμέσως στην ΟΕΝΓΕ, έκανε λόγο για στοχοποίηση, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για «εμπρηστικές πολιτικές δηλώσεις» και «προκλητικές συνδικαλιστικές ανακοινώσεις.

Η ανακοίνωση

Η στοχοποίηση διοικητών νοσοκομείων και γιατρών με πράξεις τραμπουκισμού είναι απολύτως καταδικαστέες. Η διοίκηση και οι γιατροί του Ιπποκράτειου νοσοκομείου παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στον 16χρόνο συμπολίτη μας και ενημερώνουν συνεχώς την οικογένεια του για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του.
Όσοι δυναμιτίζουν το κλίμα με εμπρηστικές πολιτικές δηλώσεις, προκλητικές συνδικαλιστικές ανακοινώσεις ή διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις στην πραγματικότητα συμβάλουν στη στοχοποίηση της διοίκησης και των γιατρών του νοσοκομείου. Ας αφήσουν έξω τα νοσοκομεία μας από αυτήν την τοξικότητα.