Καλύτερα ο Λοβέρδος

Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου, o oποίος νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα, στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ). Οι γιατροί εκτιμούν ότι έχει υποχωρήσει η φλεγμονή που τον ταλαιπώρησε και ο ασθενής πρόκειται να πάρει εξιτήριο μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν «η πορεία του ασθενούς είναι σαφώς βελτιωμένη τόσο κλινικά όσο και εργαστηριακά. Ο υπουργός παραμένει σε φαρμακευτική αγωγή».

Τις ευχές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για ταχεία ανάρρωση στον ασθενή μετέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Π. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με συνεργάτες του υπουργού και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η περιπέτεια του υπουργού Εργασίας ανέδειξε, για άλλη μία φορά, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η… περιφορά του κ. Λοβέρδου σε τρία νοσοκομεία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο οξύς πόνος στο στομάχι που παρουσίασε την Κυριακή του Πάσχα, έφερε στο προσκήνιο τις τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων, ειδικά στην περιφέρεια.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο προεδρεύων της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, όταν οι πολιτικοί βιώνουν τις φοβερές ελλείψεις στο ΕΣΥ, ειδικά στα επαρχιακά νοσοκομεία, υποχρεώνονται να ασχοληθούν σοβαρότερα με τα προβλήματα.

Αιμιλία Σταθάκου