Καμιά συζήτηση για κλείσιμο του Νοσοκομείου

p>Υπό την απειλή λουκέτου βρίσκεται το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας αλλά και τα νοσοκομεία των Γρεβενών και της Κοζάνης σύμφωνα με το νέο «Καλλικρατικό» σχέδιο στον τομέα της υγείας που αφορά την απόσυρση των παλαιών νοσοκομείων.

Στα πλαίσια του ίδιου σχεδίου προτείνεται η δημιουργία νέου εκσυγχρονισμένου νοσηλευτικού ιδρύματος σε περιοχή κοντά στην Κοζάνη.

Ένα σχέδιο που από όποια λογική σκοπιά και αν το προσεγγίσουμε, πέρα από τα οφέλη που θα προκύψουν για το σύστημα υγείας όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι του υπουργείου, δεν βλέπουμε κανένα απολύτως όφελος για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας.

Μέρος από το τεράστιο χρηματικό ποσό που σκοπεύουν να δαπανήσουν για την δημιουργία του νέου σύγχρονου νοσοκομείου μπορεί να διατεθεί σε κάποιο από τα νοσοκομεία που υπάρχουν ήδη στην Δ.Μ. για την καλύτερη στελέχωση και τον εξοπλισμό του.

Συγκεκριμένα το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας είναι ένα μεγάλο νοσοκομείο το οποίο διαθέτει πολλές δυνατότητες επέκτασης αλλά και τις κατάλληλες υποδομές.  Επιπλέον βρίσκεται στο κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας και ήδη εξυπηρετεί πολλούς κατοίκους των γύρω περιοχών λόγο της πλεονεκτικής γεωγραφικής του θέσης.

Δεν μπορεί να ζητάνε από εμάς τόσες θυσίες ενώ παράλληλα να κατασπαταλώνται τεράστια ποσά άσκοπα.

Με τα μισά από όσα προβλέπονται για την δημιουργία νέου νοσοκομείου μπορεί κάλλιστα το Μποδοσάκειο νοσοκομείο να μετατραπεί σε ένα νέο εκσυγχρονισμένο νοσηλευτικό ίδρυμα συνεχίζοντας να προσφέρει αναβαθμισμένες πλέον υπηρεσίες σε όλους τους κατοίκους της Δ.Μ.

Σε μία αρκετά δύσκολη εποχή όπου το εισόδημα όλων μας έχει συρρικνωθεί και η ανεργία στην περιοχή μας καλπάζει, απαιτούμε λύσεις και προγραμματισμούς που να είναι προς όφελος όλων και όχι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα λίγων και εκλεκτών.

Ο πολιτικός κόσμος της περιοχής επιβάλλεται να τοποθετηθεί ξεκάθαρα καταψηφίζοντας το νέο σχέδιο για την υγεία.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δώσει πολλές μάχες για το νοσοκομείο της Πτολ/δας, αυτή όμως είναι η πιο σημαντική και πρέπει να την κερδίσουμε.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΙΛΦΙΔΗΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ      ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Πτολεμαΐδα 10/04/2011