Κανονισμός για τα Προσωπικά Δεδομένα

Στις 25 Μάϊου τίθεται σε εφαρμογή ο νέος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος αφορά σε κάθε δραστηριότητα που διατηρεί, επεξεργάζεται ή διακινεί ψηφιακά δεδομένα.


Στο χώρο της υγείας, όπου η ψηφιοποίηση δεδομένων έχει εισβάλει με ραγδαίους ρυθμούς, ο νέος Κανονισμός θα έχει άμεσες επιπτώσεις σε μονάδες που διαχειρίζονται μεγάλους όγκους δεδομένων (Νοσοκομεία, Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια κλπ), καθώς και σε φορείς όπως ο ΕΟΠΥΥ και η ΗΔΙΚΑ, οι οποίοι δέχονται καθημερινά τεράστιο όγκο συνταγών και γνωματεύσεων.


Απεναντίας στα ιδιωτικά ιατρεία και τις μικρές μονάδες υγείας θα χρειαστούν μικρής έκτασης παρεμβάσεις και δε δικαιολογείται ο πανικός που έχει επικρατήσει τον τελευταίο καιρό, υποκινούμενος από επιχειρήσεις πληροφορικής.


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος διοργάνωσε το Σάββατο 28 Απριλίου Ημερίδα με ειδικούς επιστήμονες προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη προσέγγιση στο ζήτημα, να αποφευχθούν κινήσεις πανικού και να υπάρξουν οι απαιτούμενες θεσμικές παρεμβάσεις από πλευράς του ΠΙΣ στα αρμόδια υπουργεία.


Μπορείτε να δείτε τις εισηγήσεις κάνοντας κλικ εδώ, όπως επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε με υλικό που βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (κλικ εδώ).