Καρδιοχειρούργος μαϊμού

Πλαστογράφησε μέχρι και υπογραφή του Γιακούμπ – Αναμένεται κύμα μηνύσεων στο Ιπποκράτειο

Ένα συμβάν που αδυνατεί να συλλάβει ο νους των απλών ανθρώπων, πόσο μάλλον των ασθενών και των οικείων τους, ήρθε στο φως με τους ελέγχους των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ιατρός που επί πολλά χρόνια χειρουργούσε κανονικά δεκάδες ασθενείς ετησίως, αποδείχθηκε ότι δεν είχε καμία σχετική εκπαίδευση, ενώ για να παραπλανήσει Αρχές και υπηρεσίες είχε πλαστογραφήσει μέχρι και υπογραφές του κορυφαίου παγκοσμίως του κλάδου της καρδιοχειρουργικής, Μαγκντί Γιακούμπ!

Το θέμα που έφερε στο φως ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού και αναπαρήγαγαν πολλά ΜΜΕ την Τετάρτη, επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Υγείας, που έδωσε στη δημοσιότητα τη σχετική ανακοίνωση:

«Μετά από ενημέρωση του Διοικητή του Γ.Ν Αθηνών Ιπποκράτειο κ. Δ. Βανδώρου σχετικά με την γνησιότητα ή μη πιστοποιητικών ειδίκευσης, καρδιοχειρουργού του Ιπποκράτειου σε Νοσοκομείο του Λονδίνου, που φέρονται υπογεγραμμένα από τον καθηγητή κ. Μ. Γιακούμπ, με εντολή του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου διενεργήθηκε έλεγχος και Ε.Δ.Ε από Επιθεωρητές του Σ.Ε.Υ.Υ.Π.

Ο ανωτέρω καθηγητής, εγγράφως αρνήθηκε ότι η υπογραφή επί των πιστοποιητικών είναι δική του. Το πόρισμα του ελέγχου εστάλη από το Σ.Ε.Υ.Υ.Π στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και του Νοσοκομείου για τις περαιτέρω ενέργειες, καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Η παραπομπή των στοιχείων στην Εισαγγελία, όπως αναφέρεται στο τέλος της ανακοίνωσης δεν αλλάζει το τραγικό αποτέλεσμα αυτής της απάτης. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με αντίστοιχα ρεπορτάζ, ο εν λόγω παρουσίαζε πολύ μεγάλη θνησιμότητα στις δεκάδες επεμβάσεις που συμμετείχε.

Μάλιστα, θεωρείται βέβαιο ότι ετοιμάζεται κύμα μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου από όσους έχασαν οικεία τους πρόσωπα λόγω του διάτρητου συστήματος Υγείας.