ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Όνειδος για τους διοικούντες..

Στο σπίτι του επέστρεψε ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας Ι. Ντελής, μετά από μάχη που έδωσε καθώς νόσησε από κορωνοϊό.

Σε μήνυμά του (εδώ), μεταξύ άλλων, τονίζει τα εξής:

«Αποτελεί πραγματικά ΟΝΕΙΔΟΣ για τους διοικούντες στις έκτακτες συνθήκες και στις δύσκολες ημέρες που βιώσαμε ως Νοσοκομείο Καρδίτσας, η μη υπογραφή μέχρι σήμερα του ΦΕΚ διορισμού Παθολόγου ιατρού στην Παθολογική κλινική. Μια διαδικασία που έπρεπε να έχει γίνει με κατεπείγουσες διαδικασίες και τρεις μήνες ακόμη καθυστερεί.

Είναι αυτονόητο και καθήκον μας να προστατεύσουμε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν. Καρδίτσας και παράλληλα να στηρίξουμε τους ασθενείς μας και όλη την κοινωνία που δοκιμάζεται. Για τον λόγο αυτό εκφράζω την αγωνία μου, εν όψει του επερχόμενου τρίτου κύματος του κορονοϊού, ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο το πολύπαθο, κουρασμένο, αποδεκατισμένο και εξουθενωμένο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, να ανταπεξέλθει. Με ελάχιστες πλέον βιολογικές και ψυχικές αντοχές του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των εμπλεκόμενων Κλινικών και Μονάδων πως θα λειτουργήσει;

Πως θα λειτουργήσει η εναπομείνασα ξεριζωμένη Παθολογική κλινική με επτά πλέον παθολόγους γιατρούς, έναντι 13 οργανικών θέσεων, η οποία καθημερινά συμπιέζεται (ψυχικά και εργασιακά) όλο και περισσότερο από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, να καλύψει τα πάντα, την Κλινική της, τις μονάδες Μεσογειακής αναιμίας και Χημειοθεραπειών όταν λείπει ο Δ/ντης της, τα Επείγοντα Ιατρεία, τις Κλινικές covid και τελευταίως και τους εμβολιασμούς. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ποτέ δεν αρνηθήκαμε να καλύψουμε τις ανάγκες του Νοσοκομείου, απλά τώρα αριθμητικά αδυνατούμε, δεν επαρκούμε και να μην μας αντιμετωπίζεται οιονεί ένοχοι ερήμην.

Πως θα λειτουργήσει η πρόσφατα δημιουργηθείσα Πνευμονολογική κλινική με δύο Πνευμονολόγους ιατρούς, η ελλιπής σε ιατρούς ΜΕΘ και τα ελλιπή σε ιατρούς Επείγοντα Ιατρεία ΤΕΠ.

ΚΥΡΙΟΙ, είτε θα τολμήσετε την άμεση και κατεπείγουσα πρόσληψη του κατάλληλου για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid ιατρικού προσωπικού (πλήρη στελέχωση της Παθολογικής, της Πνευμονολογικής, της μονάδας ΜΕΘ και των Επειγόντων ιατρείων ΤΕΠ) η οποία θα εξυπηρετήσει στο ακέραιο πολλές άλλες από τις ανάγκες του Νοσοκομείου είτε σε ενάντια περίπτωση η λειτουργία του Νοσοκομείου μας θα είναι αναποτελεσματική».