Καρλ Λάουτερμπαχ

Την ώρα που στην Ελλάδα μεγάλα fund, όπως το CVC, σαρώνουν τις υπηρεσίες Υγείας, στη Γερμανία ετοιμάζεται νομοσχέδιο που θα απαγορεύει σε funds να ελέγχουν τέτοιους οργανισμούς, ενώ θα τίθεται όριο και στην πολιτική ιατρικών franchise.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ προανήγγειλε αλλαγή οικονομικού μοντέλου στις υπηρεσίες Υγείας και ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει νομοσχέδιο το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους για να σταματήσει, όπως αποκάλεσε, επενδυτές «ακρίδες» να αγοράζουν ιατρικά κέντρα.

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ είπε ότι η νομοθεσία θα έχει ως στόχο να εμποδίσει μια «απόλυτη απληστία για κέρδος» μεταξύ ορισμένων ιδιωτών επενδυτών που αποκτούν ιατρικά κέντρα.

«Δεν θεωρώ ότι τα διψήφια κέρδη είναι δικαιολογημένα», είπε την Κυριακή σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild. «Αν λάβετε απόδοση 10% ή περισσότερο, αυτό είναι δύσκολο με σοβαρή ιατρική».

Ο υπουργός κατήγγειλε επίσης τα ιατρικά franchise, υποστηρίζοντας ότι οι άλλοι γιατροί που εργάζονται σε αυτά είναι καταδικασμένοι σε έναν ατέρμονο αγώνα για την παροχή χαμηλού επιπέδου ιατρικής φροντίδας με γνώμονα την επίτευξη κερδών.

Θ’ ανατριχιάσει αν μάθει τα νέα ο Ανδρέας Λοβέρδος..