Καρπαζοεισπράκτορες

Αλήθεια, τι απέγινε το περιβόητο σχέδιο της Επιτροπής -υπό την προεδρία της κ. Κοτανίδου-  για το Σχεδιασμό κλινών ΜΕΘ στην επικράτεια, η σύσταση της οποίας «μετά βαΐων και κλάδων» είχε ανακοινωθεί από πέρσι την άνοιξη; Θα ανακοινώσει η κυβέρνηση το σχετικό πόρισμα, ρωτάει εύλογα το ΜΕΤΩΠΟ Νοσοκομειακών Γιατρών (κλικ εδώ).

Καταθέτει περαιτέρω ένα ακόμη σημαντικό ερώτημα: πόσα αιτήματα δέχτηκε το ΕΚΕΠΥ για διακομιδή ασθενών σε κλίνες ΜΕΘ, πόσες διεκπεραίωσε και πόσες έμειναν σε εκκρεμότητα λόγω έλλειψης κλίνης ΜΕΘ; Δε μπορούμε να πιστέψουμε, αναφέρει το ΜΕΤΩΠΟ,  πως απ΄ όλη τη Βόρειο Ελλάδα που είχε 100% πληρότητα υπήρξαν μόνο δύο περιστατικά από τη Δράμα που χρειάστηκε να διακομιστούν στην Αθήνα σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα ερωτήματα αυτά τίθενται κατά τη χρονική στιγμή που η κυβέρνηση δέχεται καταιγισμό πυρών από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς για τις θρασύτατες και καλά προσχεδιασμένες δηλώσεις  του κ. Κοντοζαμάνη, τις οποίες ανέλαβε να ενισχύσει με το γνωστό ανέμελο ύφος ο πρωθυπουργός, μεταθέτοντας την ευθύνη των θανάτων στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων (κλικ εδώ).

Καρπαζοεισπράκτορες;