ΚΑΤ: οι γιατροί κλειδώνουν τα χειρουργεία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάρθα Καϊτανίδη

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ του νοσοκομείου ΚΑΤ συμφώνησαν να… κλειδώσουν από σήμερα τα χειρουργεία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απλήρωτες εφημερίες και την αθέτηση της κλαδικής σύμβασης.

Έτσι, εάν κάποιος από τους γιατρούς του νοσοκομείου πει πως ένας ασθενής πρέπει να χειρουργηθεί αμέσως, η απεργιακή επιτροπή θα ορίσει ποιος χειρουργός θα κάνει την απαραίτητη επέμβαση. Μάλιστα, κατά τη χτεσινή γενική συνέλευση οι γιατροί του ΚΑΤ έκαναν λόγο ακόμη και για αποχή του νοσοκομείου από την γενική εφημερία της 29ης Μαρτίου.

Στον αέρα βρίσκονται όμως και τα προγράμματα εφημεριών των νοσοκομείων, μετά την πίεση των αρμοδίων για περικοπές στους εφημερεύοντες γιατρούς εξαιτίας του ψαλιδίσματος των κονδυλίων για τις εφημερίες.Συγκέντρωση

Στο μεταξύ, οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, ζητώντας να τηρηθεί η συλλογική σύμβαση που έχει υπογραφεί με το υπουργείο Υγείας. Ο γενικός γραμματέας κ. Νίκος Πολύζος διαβεβαίωσε τους γιατρούς πως έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες εφημερίες του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη θα τους έχουν πιστωθεί και τα χρωστούμενα των τελευταίων δύο μηνών.

Ωστόσο, όπως δηλώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν υπήρξε από την πλευρά του γενικού γραμματέα καμία δέσμευση για ασφαλή προγράμματα εφημεριών αλλά και για μη περικοπή των δεδουλευμένων.