Καταδικάσθηκε ο ψυχίατρος Παρασχάκης για τις πλαστές βεβαιώσεις προς οπλοφορία σε στελέχη της Χρυσής Αυγής

Από Βασίλη Βενιζέλο

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου η “Εφημερίδα των Συντακτών”, σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για τις ψευδείς βεβαιώσεις που χορηγούσε σε στελέχη της Χρυσής Αυγής ώστε να αποκτήσουν άδειες οπλοφορίας.

 

Ο συντονιστής διευθυντής ψυχίατρος του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ – “Δαφνί”) είχε παραδεχθεί πως το 2012 έδινε βεβαιώσεις στους χρυσαυγίτες Η. Παναγιώταρο, Ι. Βουλδή, Ε. Μπούκουρα, Π. Ζησιμόπουλο και Α. Γκλέτσο κρίνοντάς τους ικανούς να οπλοφορούν και με τον ισχυρισμό πως δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ψυχικό ή σωματικό νόσημα.

 

Σημειωτέον ότι ο «ψυχίατρος της Χ.Α.» ήταν στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2010 και υποψήφιος βουλευτής το 2012.

 

Πλέον, ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή και συμμετέχει στην έτερη ναζιστική οργάνωση Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση.

 

 

Είχε… απαλλαγεί στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Γιιατρών ΕΣΥ!

 

 

Σύμφωνα με όσα είχε δημοσιεύσει στις 12 Φεβρουαρίου 2015 το ygeia360.gr, “από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Γιατρών του ΕΣΥ είχε απαλλαγεί ουσιαστικά πρόσφατα με… έγγραφη επίπληξη ο συντονιστής διευθυντής ψυχίατρος του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ – “Δαφνί”) Κώστας Παρασχάκης για σωρεία πειθαρχικών αδικημάτων στα οποία είχε υποπέσει!

Ο Κώστας Παρασχάκης, ο οποίος διατηρούσε τότε στενές σχέσεις με την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, είχε καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου σε τρίμηνη παύση καθηκόντων για χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών για άδειες οπλοφορίας σε στελέχη της Χρυσής Αυγής, καθώς και σε αφαίρεση του δικαιώματος άσκησης των καθηκόντων του ως συντονιστή διευθυντή επί δύο έτη για αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας.

Ο ψυχίατρος προσέφυγε στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Γιατρών ΕΣΥ, το οποίο μείωσε τις ποινές του σε… έγγραφη επίπληξη!”.