Καταδικάστηκε πανεπιστημιακός γιατρός

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός γιατρός καταδικάστηκε χθες σε φυλάκιση 20 μηνών για τον θάνατο μιας 32χρονης γυναίκας που υποβλήθηκε σε γαστροπλαστική επέμβαση, αλλά και για “φακελάκι”.

Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι συγγενείς της που υπέβαλαν και τη μήνυση σε βάρος του γιατρού, υποβλήθηκε στην εν λόγω επέμβαση τον Ιανουάριο του 2005, προκειμένου να χάσει βάρος και ύστερα από τη ρητή διαβεβαίωση του γιατρού ότι πρόκειται για “επέμβαση ρουτίνας”. Η εγχείρηση έγινε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο γιατρός εισέπραξε και “φακελάκι” 5.000 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει τη γαστροπλαστική επέμβαση. Η 32χρονη, όμως, παρουσίασε μετεγχειρητικές επιπλοκές και έχασε τη ζωή της ένα μήνα αργότερα από πολυοργανική ανεπάρκεια και αφού παρουσίασε σηψαιμική περιτονίτιδα. Οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας αποδίδουν τις μετεγχειρητικές επιπλοκές στην κακή συρραφή που της έγινε στην τομή.

Από την πλευρά του, ο γιατρός, ο οποίος σημειωτέον τιμωρήθηκε για την ίδια υπόθεση από το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με στέρηση της άδειας ιατρικού επαγγέλματος για έναν χρόνο και πρόστιμο 30.000 ευρώ, υποστήριξε πως ο θάνατος της 32χρονης οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και αρνήθηκε ότι έλαβε 5.000 ευρώ για να τη χειρουργήσει.