Καταδίκη γιατρών για το θάνατο εννιάχρονου

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου οι δύο γιατροί, ένας αναισθησιολόγος και ένας χειρουργός, που κατηγορήθηκαν ως υπεύθυνοι για το θάνατο του εννιάχρονου Μανόλη Μαρκάκη, κατά τη διάρκεια εγχείρησης αμυγδαλών σε ιδιωτική κλινική.

Ο πρώτος καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση χωρίς αναστολή, ενώ ο δεύτερος με ένα χρόνο αφαίρεση της ιατρικής του άδειας.

Και οι δύο έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση, που θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ήταν συγκλονιστικές καθώς κλήθηκαν να καταθέσουν ο πατέρας και η μητέρα για τον άδικο χαμό του άτυχου Μανόλη.

Ο πατέρας του άτυχου παιδιού, Γιάννης Μαρκάκης, είπε:

“Η επέμβαση ξεκίνησε στις 9 το πρωί, μας είπαν ότι θα διαρκέσει 45 λεπτά ωστόσο στις 12 το μεσημέρι αρχίσαμε να χτυπάμε τις πόρτες του χειρουργείου. Μπήκα μέσα, πήγα προς το παιδί μου, είχε μπλε χρώμα, έκανε σπασμούς και έβγαζε κάτι σαν ρόγχο. Αργότερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, οι γιατροί της ΜΕΘ άνοιξαν την πόρτα και μου είπαν ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά”, δήλωσε ο τραγικός πατέρας.

Η άτυχη μητέρα ζήτησε να μάθει “γιατί επί μιάμιση ώρα που είχε υποστεί ανακοπή ο άτυχος Μανόλης δεν κλήθηκε το ΕΚΑΒ, από τους δύο γιατρούς”.

Πριν την απόφαση, κατά την αγόρευση της, η Εισαγγελέας της έδρας ανέφερε ότι οι παραλήψεις των δυό γιατρών και κυρίως του αναισθησιολόγου, χωρίς να απαλλάσσει από τις ευθύνες και τον χειρουργό, οδήγησαν στο θάνατο τον 9χρόνο.