Καταγγελία εναντίον του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας

p style=”text-align: justify; margin: 0cm 0cm 0pt”> 

  ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ Γ.Ν.ΣΠΑΡΤΗΣ

 

 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Σπάρτη 28/5/2012

                                              Προς

                                              1) Διοικητή Δ.Ν.Σπάρτης –Μολάων

                                              2) Διοικητή 6ης ΥΠΕ

                                              3)Υπουργό ΥΥΚΑ

                                              Κοιν.

                                              1) Επιστημονικό Συμβούλιο Γ.Ν.Σπάρτης

                                              2) Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας

                                              3)Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

                                                      

 

 

Πέρα από τα δεκάδες λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ.Ν. Σπάρτης, η αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας  προς τους γιατρούς ιδιαίτερα τους αγροτικούς και τους ειδικευόμενους έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση στο ιατρικό σώμα.

 

Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, λειτουργώντας αντιδεοντολογικά και αντισυναδελφικά, με εκφοβισμούς και απειλές προσπαθεί να φέρει τις λειτουργίες των  τμημάτων, τα προγράμματα εφημεριών, τα προγράμματα για διακομιδές και συνταγογράφηση στα μέτρα του.

H σκόπιμη παρέμβασή του στα τμήματα, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη συνεχή προσπάθεια των διευθυντών τους για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία τους.

Η εκ μέρους του αντιμετώπιση των γιατρών με ιδιαίτερο αυταρχισμό είναι πιθανή αιτία  που ο Ν.Λακωνίας έχει ερημώσει από αγροτικούς γιατρούς και σε προκήρυξη 25 θέσεων παρουσιάστηκαν  3 μόνο υποψήφιοι. Οι παρατασιακοί γιατροί βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, πιεζόμενοι να κάνουν τη μια διακομιδή στην Αθήνα μετά την άλλη ή να έχουν καθημερινή αλλαγή προγράμματος για να καλύψουν κενά σε τμήματα ,διακομιδές, συνταγογράφηση κ.λ.π. Η συνταγογράφηση έχει αναγορευθεί σε πρωτεύον ιατρικό έργο αλλά «πάντα στα όρια του Δήμου Σπάρτης». Οι αγροτικοί γιατροί καλούνται να εργάζονται σε απογευματινό ωράριο και αν αντιδράσουν απειλούνται με κάτι άλλο χειρότερο.

Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, αγνοεί ηθελημένα τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, την υποστελέχωση καθώς και   το γεγονός ότι οι γιατροί, προκειμένου να μην κλείσει το νοσοκομείο, εργάζονται απλήρωτοι. Ασκώντας το θεσμικό του ρόλο καταχρηστικά και  με φοβερό συγκεντρωτισμό δημιουργεί συνεχή αναστάτωση  στο ιατρικό σώμα, ακόμα και σε συναδέλφους με σοβαρά προβλήματα υγείας που θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με μεγάλη ευαισθησία. Η στόχευση δε ορισμένων γιατρών  είναι σε τέτοιο βαθμό που ν’ αγγίζει τα όρια της προσωπικής και επαγγελματικής εξόντωσης.

 

Ο σεβασμός στο θεσμικό ρόλο του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας δεν συνεπάγεται αυτονόητο σεβασμό στο φυσικό πρόσωπο γιατί ο σεβασμός δεν επιβάλλεται με εκφοβισμούς αλλά εμπνέεται και οικοδομείται .

 

Καλούμε τον Διοικητή του Γ.Ν.Σπάρτης και την 6η ΥΠΕ να δώσουν επιτέλους λύση με την άμεση αντικατάσταση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας.

 

                         

                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                     της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν.Λακωνίας

 

 

           Η Πρόεδρος                                              Η Γραμματέας

 

      Χρύσα Ντοροβίτσα                                 Ανδριάνα Τζουγανάτου