Καταγγελία για απειλές από στελέχη του νοσοκομείου Κορίνθου

 

 

Ρεπορτάζ: Κ. Σαρικάς

Νέες καταγγελίες και έγγραφα-«φωτιά» αποκάλυψε την Πέμπτη ο ALPHA, για τον γυναικολόγο στην Κόρινθο ο οποίος κατηγορείται, ότι μπήκε στο χειρουργείο για να υποβάλει σε καισαρική έγκυο, όντας σε κατάσταση μέθης. Ο σύζυγος της γυναίκας που σώθηκε χάρη στην παρέμβαση μέσα στο χειρουργείο άλλου γιατρού του νοσοκομείου, καταγγέλλει ότι μετά την καταγγελία που είχε κάνει στον ALPHA αμέσως μετά το περιστατικό, δέχεται απειλές ακόμα και από στελέχη του νοσοκομείου Κορίνθου.

Ο Νίκος Καραχάλιος η σύζυγος του οποίου εξαναγκάστηκε από τον καταγγελλόμενο γυναικολόγο σε καισαρική, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή της, αλλά και η ζωή του μωρού της, υποστηρίζει ότι μετά τις καταγγελίες του δέχεται απειλές από στελέχη του νοσοκομείου Κορίνθου, τα οποία τον πιέζουν να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια σε βάρος του γυναικολόγου. Την ίδια ώρα και σχεδόν 1 μήνα μετά το περιστατικό, το πόρισμα της έρευνας δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί από την διοίκηση του νοσοκομείου. Ο κ. Καραχάλιος διερωτάται εύλογα, γιατί ο καταγγελλόμενος γυναικολόγος αν θεωρεί ότι οι καταγγελίες είναι ψευδείς, εξαφανίσθηκε για να αποφύγει το Αυτόφωρο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εδώ και 13 χρόνια οι καταγγελίες για τον γυναικολόγο διαδέχονταν η μια την άλλη, ωστόσο αυτός παραμένει μέχρι και σήμερα κανονικά στην θέση του. Το 1996 έπειτα από σοβαρό περιστατικό κατά το οποίο νεαρή γυναίκα κινδύνευσε να πεθάνει, ο γυναικολόγος κρίθηκε από τον διευθυντή της κλινικής του ως ανίκανος να εφημερεύει. Τέσσερα χρόνια μετά, τον Νοέμβριο του 2000, το επιστημονικό συμβούλιο κάνει λόγο για «ανεξέλεγκτη μέθη» του γιατρού σε ώρα εργασίας και ζητά να σταματήσει τις εφημερίες. Όπως είπε μιλώντας στον ALPHA ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του νοσοκομείου Κορίνθου Γιώργος Πατσογιάννης, ο ίδιος είχε εισηγηθεί να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο γυναικολόγος, κάτι που παραδόξως δεν έγινε.

Όμως όχι μόνο δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αλλά όπως λένε ακόμα και οι συνάδελφοι του γυναικολόγου, παραδόξως ο γιατρός συνέχισε να εφημερεύει κανονικά στο νοσοκομείο. Ο κ. Πατσογιάννης ο οποίος είναι νευρολόγος-ψυχίατρος στην ειδικότητα, είπε στον ALPHA με την ιδιότητα του αυτή, ότι «ο γιατρός αυτός είναι κυριολεκτικά για λύπηση». Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η υπόθεση έχει ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενώ είναι πιθανό να μεταβεί στο νοσοκομείο και επιθεωρητής για περαιτέρω έρευνα.

Πηγή: ALPHA

Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης