Καταγγελία για μη αποστολή ενταλμάτων πληρωμής νοσοκομείων Αθήνας

p align=”right” style=”text-align: right; margin: 5pt 16.6pt 5pt 28pt; background: white”>Αθήνα, 29 Απριλίου 2013

 

ΠΡΟΣ:

-Διοίκηση Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

-Διοίκηση 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ)

-Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΥΥΚΑ)

-Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

-Γενικό Γραμματέα υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

-Διοίκηση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (ΕΑΠ)

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

-Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ)

-Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)

-Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ)

-Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ)

 

ΘΕΜΑ: «Καταγγελία για μη αποστολή ενταλμάτων πληρωμής νοσοκομείων Αθήνας»

 

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

 

            Οι νοσοκομειακοί ιατροί ενημερωθήκαμε τις τελευταίες μέρες σχετικά με την μη αποστολή 35 συνολικά ενταλμάτων από την ΥΔΕ του ΥΥΚΑ προς την ΕΑΠ, τα οποία αφορούσαν την πληρωμή των εφημεριών για τους μήνες Δεκέμβριο 2012, και Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2013.

            Οι ιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) έχουν ξεπεράσει προ πολλού το όριο της οικονομικής και ηθικής εξαθλίωσης λόγο καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριών και συνεχιζόμενων περικοπών στις απολαβές τους. Αυτοί οι χιλιάδες εργαζόμενοι της Αττικής υπόκεινται τώρα σε νέα άτοκη αναβολή της αποπληρωμής τους, γιατί όπως πληροφορηθήκαμε ένας υπάλληλος αμέλησε την αποστολή των 35 ενταλμάτων αυτών.

            Η εικόνα αυτή σίγουρα δεν τιμά το έργο ούτε της διοίκησης της ΥΔΕ του ΥΥΚΑ, ούτε του Υπουργικού επιτελείου του ΥΥΚΑ, γεννά ερωτήματα σχετικά με την διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα του τρόπου ελέγχου και διαχείρισης των πληροφοριών για τις εφημερίες των ιατρών, ενώ προκαλεί την οργή των λειτουργών της Υγείας και την απώλεια της εμπιστοσύνης τους στους δημόσιους φορείς.

            Επιπρόσθετα, η «άτυπη» ανάμειξη (όπως την χαρακτηρίζει η ίδια) της Αν.Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων κας Μαϊσόγλου Βαρβάρας στη διαδικασία αυτή προκαλεί εύλογη απορία για την εμπλοκή αναρμόδιων ατόμων στη μηχανογράφηση και την έγκριση των εφημεριών των ιατρών της Αττικής.

            Παρακαλώ όπως διενεργήσετε έλεγχο για την απόδοση των ανάλογων πειθαρχικών ευθυνών σε όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους και διοικητικούς προϊστάμενούς τους, και για την έγγραφη ενημέρωσή μου εντός 15 ημερών. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμη ενέργεια με βάση την απάντησή σας και για την διαβίβαση των πληροφοριών αυτών στους θιγμένων ιατρούς προκειμένου για δική τους δικαστική χρήση. Επιφυλάσσομαι επίσης για την εξάντληση όλων των συνδικαλιστικών και νομικών ενεργειών για παράβαση καθήκοντος σε περίπτωση που δεν λάβω έγγραφη απάντηση στην καταγγελία μου σχετικά με την εξέλιξη του πειθαρχικού σας ελέγχου.

 

Με εκτίμηση,

Νανίδης Νικήτας

Γραμματέας Συλλόγου Ειδικευομένων Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ο Ευαγγελισμός»

Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΟΕΝΓΕ