Καταγγελία για περιστατικο βιαιοπραγίας εναντίον γιατρού

p>ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

 

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Σερρών , για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο , βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλει ακόμα ένα περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον ιατρού κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του.

 

            Οι γιατροί που φιλότιμα  μοχθούν να πράξουν το καθήκον τους σε υποστελεχωμένα από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  περιφερικά ιατρεία, κέντρα υγείας και νοσοκομεία βρίσκονται ανυπεράσπιστοι στο έλεος του καθενός που θεωρεί ότι, απειλώντας και γρονθοκοπώντας ,θα έχει πρόσβαση στις όποιες υπηρεσίες υγείας , παρακάμπτοντας κανονισμούς και νόμους .

 

            Το γεγονός ότι και τα δύο περιστατικά αφορούν γυναίκες γιατρούς σίγουρα δεν είναι  τυχαίο και αποκαλύπτει το ποιόν των δραστών και όσων επιχειρούν να τους  προστατέψουν.

 

            Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι τέτοια περιστατικά πυκνώνουν καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας αποδυναμώνεται και απαξιώνεται συστηματικά  από την ίδια την πολιτεία που αφενός αφήνει απλήρωτους τους γιατρούς για 24ώρα συνεχούς εργασίας και αφετέρου ανέχεται την διαιώνιση απαραδέκτων συνθηκών που επιτρέπουν την γιγάντωση της παραβατικότητας στο χώρο της υγείας.

 

            Ο χώρος εργασίας μας , όπου καλούμαστε να ανακουφίσουμε ασθενείς συμπολίτες μας , έχει μετατραπεί σε ριγκ όπου ο καθένας νοιώθει ελεύθερος να υβρίζει και να βιαιοπραγεί .

            Οι συνθήκες εργασίας μας δεν παρέχουν κανένα αίσθημα ασφάλειας και καλούμε την διοίκηση του νοσοκομείου, την τοπική αυτοδιοίκηση και την αστυνομία να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

 

Σέρρες 2-12-09

 

Για το Δ.Σ.

 

 

Η Πρόεδρος

 

 

 

 

Παπαστεφάνου Ευαγγελία

 

 

 

 

Προς ΜΜΕ

Κοινοποίηση

Στη Διοικητή του Γ.Ν.Σ.

Στον Υποδιοικητή του Γ.Ν.Σ.

Στον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας

Στον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής

Τους  Διευθυντές τμημάτων, εργαστηρίων και Κέντρων Υγείας

Στον Πρόεδρο του Συλλογου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σερρών

Δήμαρχο Τραγίλου

Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών