Καταγγελία για προεκλογική συγκέντρωση του Ν.Κακλαμάνη με «σπόνσορες»

Πληροφορίες ότι προεκλογική συγκέντρωση του τέως υπουργού Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη το Φεβρουάριο του 2004 πληρώθηκε από τέσσερις φαρμακευτικές εταιρίες δημοσιεύει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Ο ίδιος κάνει λόγο για «αστειότητες, που εντάσσονται στο προεκλογικό παιχνίδι».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα -στο οποίο παρουσιάζεται έγγραφο προς επιβεβαίωση των πληροφοριών-, η εκδήλωση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στις 17 Φερβρουαρίου 2004, λίγες ημέρες πριν ο Ν.Κακλαμάνης αναλάβει το υπουργείο Υγείας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περίπου 1.300 άτομα και στοίχισε περισσότερα από 30.000 ευρώ.

Από το ποσό αυτό, συνεργάτιδα του κ. Κακλαμάνη φέρεται να αναλαμβάνει την καταβολή των 6.405 ευρώ, ενώ ζητά από το ξενοδοχείο να κοπούν ακόμη τέσσερα τιμολόγια σε ισάριθμες μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, που μοιράζονται το υπόλοιπο του κόστους της εκδήλωσης.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο κ. Κακλαμάνης απέφυγε να απαντήσει για την ουσία του θέματος, περιοριζόμενος να δηλώσει ότι πρόκειται για «αστειότητες, που εντάσσονται στο προεκλογικό παιχνίδι».

Δήλωση Αθανασάκη

«Η σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας Ελευθεροτυπία για την κάλυψη της δαπάνης προεκλογικής εκδήλωσης του τότε τομέαρχη Υγείας και μετέπειτα υπουργού Υγείας της κυβέρνησης της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, από συγκεκριμένες φαρμακευτικές εταιρείες δημιουργεί ένα μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, προσθέτοντας ότι «είναι προφανές ότι ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης οφείλει χωρίς υπεκφυγές να δώσει, εάν έχει, πλήρεις και ξεκάθαρες απαντήσεις».