ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- Κινδύνεψε νεογέννητο στην Ξάνθη

Τη ζωή του κόντεψε να χάσει ένα νεογέννητο στο Νοσοκομείο Ξάνθης, εξαιτίας προβληματικού υγειονομικού υλικού.

Τη ζωή του κόντεψε να χάσει ένα νεογέννητο στο Νοσοκομείο Ξάνθης, εξαιτίας προβληματικού υγειονομικού υλικού.

Χρειάστηκε να τοποθετηθούν στη σειρά τρία ειδικά μανταλάκια για να σταματήσουν την αιμορραγία στον ομφάλιο λώρο του παιδιού, καθώς -το ένα μετά το άλλο- εμφάνισαν πρόβλημα! Οι γιατροί που κατήγγειλαν το περιστατικό, δέχτηκαν μηνυτήρια αναφορά από τον διοικητή του νοσοκομείου.

Τα παραπάνω κατήγγειλε χθες η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Για το πρόβλημα είχε προειδοποιήσει η Ενωση Γιατρών Ξάνθης, με επιστολή που είχε στείλει τον περασμένο Μάρτιο. Σε αυτήν ανέφερε ότι κινδυνεύει η ζωή των νεογέννητων, επειδή τα μανταλάκια που τοποθετούνται για να κλείσουν οι αρτηρίες του ομφάλιου λώρου είναι ελαττωματικά.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, ο διοικητής του νοσοκομείου είχε απειλήσει τους γιατρούς με διώξεις, παρά το γεγονός ότι του είχαν επιδείξει σχετικές φωτογραφίες.

Οι γιατροί καταγγέλλουν ότι στις 25 Ιουνίου, ένα νεογέννητο εμφάνισε αιμορραγία από τον ομφάλιο λώρο λίγες ώρες μετά τη γέννηση, καθώς το μανταλάκι ήταν χαλασμένο. Τοποθετήθηκε -σημειώνουν- ένα δεύτερο μανταλάκι, το οποίο χάλασε κι αυτό.

Ευτυχώς, το τρίτο λειτουργούσε, αλλά το παιδί είχε στο μεταξύ χάσει το μισό του αίμα!

Με υπεράνθρωπη προσπάθεια, οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Ξάνθης και της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών της Αλεξανδρούπολης κατόρθωσαν τελικά να το σώσουν.

"Για λίγα σεντς οικονομία στα μανταλάκια, επέλεξαν να στείλουν στο χείλος του θανάτου ένα αθώο νεογέννητο", τονίζει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας.