Καταγγελία στην πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ

h3>

ΕΝΩΣΗ  ΙΑΤΡΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

& ΚΥ ΒΑΡΔΑΣ-ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ

(Ε.Ι.Ν.ΑΜΑΛ)

 

Αμαλιάδα  12-03-2008

 

  Προς:  Διοικητικό Συμβούλιο Νοσοκομείου Αμαλιάδας

                              Κοιν.  Διευθυντές Κλινικών & ΚΥ

Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας

Πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου

ΜΜΕ Νομού Ηλείας

 

      Η Γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Αμαλιάδας και Κέντρων Υγείας Βάρδας και  Σιμόπουλου της Τετάρτης 12  Μαρτίου 2008 που συνήλθε με θέματα:

 

  •  Ενημέρωση των μελών για την απόφαση της ΟΕΝΓΕ της 03-03-08
  • Καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών και ενδεχόμενο έναρξης κινητοποιήσεων

 

έχοντας ως δεδομένο, ότι:

1.      Η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Γενικού Συμβουλίου. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. (ΔΗΚΝΙ και ΠΑΣΚ), παραβλέπει συστηματικά αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου της Ομοσπονδίας (Ιούνιος 2006), ακόμα και των πρόσφατων συνεδριάσεων του Γ.Σ. που δεν αποδέχεται τις προτάσεις του Υπουργού και επιμένει στην αποδοχή τους, σύροντας  τους γιατρούς σε μια άνευ ορίου παράταση του εργασιακού μεσαίωνα που βιώνουν.

2.      Δεν έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες αποδοχές για τις εφημερίες Δεκεμβρίου 2007 και Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου 2008

Αποφάσισε

 

  • Καμιά υπογραφή σύμβασης με το Υπουργείο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και των Ενώσεων. Έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας ν’ αποφασίσει για τα εργασιακά μας ζητήματα.
  • Καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΟΕΝΓΕ στους συναδέλφους ΟΛΗΣ της χώρας,
  • Από την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008 οι γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και των Κέντρων Υγείας Βάρδας και Σιμόπουλου (όπως και όλων των περιφερειακών ενώσεων) ξεκινούν επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών από το Δεκέμβριο του 2007, αλλά ταυτόχρονα και για τη διεκδίκηση του πλαισίου των νοσοκομειακών γιατρών:

(όχι στο εφημεριακό επίδομα, προσλήψεις γιατρών και προσωπικού, γενναίες αυξήσεις μισθών – 1600 ευρώ για τον ειδικευόμενο, μείωση του απαράδεκτα μεγάλου χρόνου εργασίας, πραγματική εξέλιξη στο σύστημα και πολυδιευθυντικό, μόνιμες θέσεις δουλειάς , όχι στο θεσμό των επικουρικών ή άλλων συμβάσεων)

 

                                                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

     ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

 

 

ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ