Καταγγελίες Πολάκη για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας

Σε καταγγελίες για «κομπίνα» εκατομμυρίων προχώρησε από το βήμα της βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στο πλαίσιο της επίκαιρης επερώτησης για την υγεία που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. 

Ο κ. Πολάκης κατήγγειλε ότι ο πρώην υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς μαζί με τον αδερφό του πήραν την αντιπροσωπεία του μηχανήματος για μια αχρείαστη εξέταση – την προδιαγνωστική αρθροσκόπηση για την οποία όμως είπε ότι δεν χρειάζεται να γίνεται, γιατί γίνεται με μαγνητική – και στη συνέχεια έβαλε την υποδιοικήτρια του Αττικού Νοσοκομείου να τιμολογήσει την εξέταση. Την τιμολόγησε ο κ. Σκανδαλάκης, πρόεδρος του ΚΕΣΥ και την υπέγραψε ο κ. Γρηγοράκος όταν ήταν αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. 

Ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι τιμολογήθηκε πως 1.500 ευρώ, όταν στην Αμερική η ίδια εξέταση κοστίζει 540 δολάρια. «Τιμολογούμε λοιπόν μια διαγνωστική πράξη που δεν έχει αξία και στη συνέχεια πάει και παίρνει και άδεια ιατρείου, όπως τα κανόνισε με τους ιατρικούς συλλόγους. Την τιμολόγησε προς 1.500 ευρώ επί 550 ασθενείς, αυτή είναι η κομπίνα» είπε ο κ. Πολάκης.