Καταγγέλλει χαριστικές ρυθμίσεις στο ν/σ για τα νοσοκομεία

 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες στη Βουλή σύσσωμη η αντιπολίτευση, με αφορμή την τροπολογία για τη ρύθμιση των εξωσυμβατικών χρεών των νοσοκομείων, για την οποία το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σήμερα.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Φλωρίδης, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση προωθεί χαριστικές ρυθμίσεις, όπως η επίμαχη, με την οποία «νομιμοποιούνται παράνομες προμήθειες που έγιναν στα δημόσια νοσοκομεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ύψους 6 δισ. ευρώ». Διατύπωσε, δε, αιχμές για τον ισχύοντα νόμο περί προμηθειών των νοσοκομείων, λέγοντας ότι «το μόνο αποτέλεσμα που είχε ήταν να παραιτηθούν οι δύο πρόεδροι που διόρισε ο υπουργός στην Επιτροπή Προμηθειών, επειδή οι άνθρωποι φοβήθηκαν ότι μπορεί να πάνε φυλακή».

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ τόνισαν ότι πρόκειται για «απαράδεκτη και σκανδαλώδη τροπολογία». Στον αντίποδα, ο υφυπουργός Υγείας κ. Γ. Παπαγεωργίου κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι επί των ημερών του δύο φορές νομιμοποίησε εσωσυμβατικές προμήθειες.

Σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος αν και βρέθηκε στη Βουλή δεν τοποθετήθηκε επί του θέματος, σχολίαζε ότι τα χρέη «συσσωρεύτηκαν κατά το διάστημα που δεν ίσχυε ο νόμος περί προμηθειών».

Γιώργος Πίκουλας