Καταγγέλλουμε την εκστρατεία εκφοβισμού και τρομοκράτησης των ειδικευομένων γιατρών του νοσοκομείου Σάμου

p style=”margin: 0cm 0cm 0pt”>Ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου καταγγέλλει την εκστρατεία εκφοβισμού και τρομοκράτησης των ειδικευομένων γιατρών του νοσοκομείου Σάμου, επειδή συμμετείχαν  στην απεργία και την απεργιακή διαδήλωση της 6/10/2012 και μοίρασαν στον κόσμο κείμενο, το οποίο αναφέρονταν στα προβλήματα του δημόσιου συστήματος και ιδιαίτερα στη διαφθορά και τον παράνομο χρηματισμό επίορκων γιατρών. Το κείμενο αναγνώστηκε από την πρόεδρο του συλλόγου ειδικευομένων στην απεργιακή συγκέντρωση.

Τις επόμενες ημέρες:

  1. Η διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε προφορικά από το σύλλογο ειδικευομένων γραπτές εξηγήσεις για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.
  2. Ο Δ/της της χειρουργικής κλινικής, απέστειλε έγγραφο στα μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου, δηλώνοντας θιγμένος από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης και ζητώντας από τη διοίκηση να λάβει μέτρα.
  3. Τις επόμενες ημέρες όλοι οι ειδικευόμενοι της χειρουργικής κλινικής ζήτησαν ξαφνικά και απολύτως «αυθόρμητα» να διαγραφούν από το σύλλογο ειδικευομένων.
  4. Η διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Σίδερη, ανταποκρινόμενη στην εν λόγω απαίτηση, έθεσε την ανακοίνωση του σωματείου θέμα ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δ. Σ. . του νοσοκομείου και κάλεσε τους ειδικευόμενους να δώσουν εξηγήσεις.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω ιατρός συμπεριφέρεται συστηματικά με απρεπή και προσβλητικό τρόπο σε ειδικευόμενους ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς ασθενών, εκφράζει δημόσια ρατσιστικές απόψεις ( πρόσφατα ωρυόταν γιατί ασθενής από την Αίγυπτο τοποθετήθηκε σε καινούργιο κρεβάτι ) αποκλείει αυθαίρετα και παράνομα από το τις εφημερίες και τα χειρουργεία τους άλλους δύο ειδικούς χειρουργούς και πριν από μερικούς μήνες ανέστειλε αυθαίρετα,  παράνομα και αναιτιολόγητα τη λειτουργία της χειρουργικής κλινικής. Αντί η διοίκηση του νοσοκομείου, που γνωρίζει καλά τα ανωτέρω, να έχει λάβει τα προβλεπόμενα πειθαρχικά μέτρα εναντίον του, ανταποκρίνεται ασμένως στην απαίτησή του να αμφισβητηθεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης. Αντί η διοίκηση να ασχολείται με τα τεράστια προβλήματα και τις τρομακτικές ελλείψεις του νοσοκομείου ανέχεται και ενισχύει προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την άμεση αντίδραση του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου που κάλεσε  έκτακτη γενική συνέλευση και με ομόφωνη απόφαση οι εργαζόμενοι παρενέβησαν δυναμικά, διέκοψαν τη συνεδρίαση του Δ. Σ. και απαίτησαν να αποσυρθεί το θέμα από την ημερήσια διάταξη, καθιστώντας σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν την παραμικρή απόπειρα εκβιασμού και τρομοκράτησης στο χώρο του νοσοκομείου και ότι θα υπερασπίσουν με κάθε μέσο το δικαίωμα να διεκδικούν συλλογικά τα αιτήματα των εργαζομένων και να υπερασπίζονται το δικαίωμα των πολιτών για ένα αξιόπιστο, λειτουργικό, υψηλού επιπέδου, δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας. Χαιρετίζουμε την αξιοπρεπή στάση της πλειοψηφίας των ειδικευομένων, που δεν ενέδωσαν  στις απειλές και τους εκβιασμούς και δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους και στηρίζουμε τον αγώνα τους.

Σημειώνουμε ότι οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι είναι ο κύριος, αν όχι ο μοναδικός, λόγος που δεν έχει καταρρεύσει πλήρως το δημόσιο σύστημα υγείας  στη χώρα μας. Αυτό ισχύει απόλυτα και για το νοσοκομείο της Σάμου. Σημειώνουμε επίσης ότι η αντιμετώπιση της συστηματικής, δομικής, εκτεταμένης διαφθοράς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξης ενός συστήματος υγείας που θα ανταποκρίνεται με επάρκεια στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων για δωρεάν, υψηλού επιπέδου παροχές ιατρικής περίθαλψης.

 

<Η ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΜΟΥ