Καταγγέλουν ελλείψεις στο χώρο της υγείας οι κάτοικοι Διαβατών

Δυναμική κινητοποίηση οργανώνει τη Δευτέρα 18 Μαΐου ο δήμος Διαβατών και οι κάτοικοι της περιοχής Καλλιθέας, για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.Καταγγέλλουν την έλλειψη αγροτικών γιατρών, με αποτέλεσμα την πλημμελέστατη παροχή ιατρικών υπηρεσιών, που «θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία των δημοτών, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υπάρχοντος ιατρικού προσωπικού».

    

Στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί συμβολική διαμαρτυρία στο Περιφερειακό Ιατρείο Νεοχωρούδας, με επικεφαλής το δήμαρχο, Δημήτρη Σαραμάντο, ο οποίος αποστέλλει και επιστολή προς το υπουργείο Υγείας και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς, προκειμένου να δώσουν λύση.

    

Όπως επισημαίνει, το Κέντρο Υγείας Διαβατών, στο οποίο υπάγεται υγειονομικά η περιοχή της Καλλιθέας, καλύπτει μόλις 8 από τις 14 οργανικές θέσεις γιατρών, και παρέχει πρωτοβάθμια περίθαλψη, εκτός της Καλλιθέας, στους δήμους Εχεδώρου και Αγίου Αθανασίου, δηλαδή ένα πληθυσμό περί τους 60.000 κατοίκους. Μόνον στο δήμο Καλλιθέας ζουν και εργάζονται περισσότεροι από 10.000 κάτοικοι σε έξι οικισμούς, οι οποίοι εκτείνονται σε μια έκταση 100.000 στρεμμάτων.

Σε όλους τους οικισμούς υπάρχουν υπερσύγχρονα αγροτικά ιατρεία, αλλά δεν υπάρχουν γιατροί. Έτσι, πολλοί κάτοικοι, κυρίως της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι αδυνατούν να επισκεφθούν το Κέντρο Υγείας Διαβατών, δεν έχουν τη δυνατότητα ιατρικής εξέτασης, αλλά ούτε συνταγογράφησης.