Κατάντια

ΣΤΗΛΗ “ΡΙΠΕΣ”

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ για του χρόνου δίνουν τα Νοσοκομεία Παίδων στους γονείς που ζητούν να εξεταστούν τα παιδιά τους, ακόμη και για σοβαρά προβλήματα, όπως είναι τα καρδιολογικά!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ασφαλώς για ένα ακόμη… επίτευγμα της σημερινής κυβέρνησης που είχε κάνει προεκλογικά τόσο το 2004 όσο και το 2007 σημαία της την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, των νοσοκομείων και του ΕΣΥ.

ΑΛΛΑ η ισοπέδωση του ΕΣΥ- και η παράδοση της Υγείας στους ιδιώτεςείναι ένα φαινόμενο που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Και αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, τότε σε λίγο καιρό η κατάσταση δεν θα είναι αναστρέψιμη.

ΓΙΑΤΙ δεν είναι μόνον ότι ραντεβού για εξέταση στα περισσότερα νοσοκομεία μπορούν να κλείσουν οι ασθενείς μόνον ύστερα από μήνες.

ΕΙΝΑΙ και ένα σωρό άλλες παραλείψεις και ανακολουθίες που έχουν φέρει σε επικίνδυνο σημείο ολόκληρο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΜΟΝΑΔΕΣ Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές, ακόμη και σήμερα που λόγω του κινδύνου της νέας γρίπης υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστούν περισσότερες. Χειρουργεία δεν λειτουργούν και στα εξωτερικά ιατρεία οι ουρές είναι ατελείωτες.

ΤΑ κενά σε προσωπικό είναι τεράστια. Εκείνες οι δέκα χιλιάδες προσλήψεις που υπόσχεται από το 2004 η κυβέρνηση, ακόμη δεν έγιναν.

ΤΑ χρέη των νοσοκομείων τριπλασιάστηκαν και από 2,2 δισ. ευρώ το 2004, σήμερα ξεπερνούν τα έξι δισ. ευρώ.

ΤΟ κεντρικό σύστημα προμηθειών για όλα τα νοσοκομεία καθυστέρησε να υιοθετηθεί και όταν δημιουργήθηκε αποδείχθηκε τόσο ανεφάρμοστο που ο πρώτος επικεφαλής του, διορισμένος από την κυβέρνηση, παραιτήθηκε ύστερα από λίγους μήνες. ΤΗΝ ίδια ώρα ο ιδιωτικός τομέας υγείας γιγαντώνεται και θησαυρίζει. Χωρίς κανείς αρμόδιος να ενοχλείται.