Κατάσχεση του ταμείου του νοσοκομείου Πύργου!

Εικόνα διάλυσης με απρόβλεπτες συνέπειες στη δημόσια υγεία εμφανίζει το νοσοκομείο του Πύργου. Τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η νέα διοικήτρια του ιδρύματος Ελένη Σιουρούνη δεν είναι μόνον απίστευτα αλλά προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για τη συμπεριφορά της προηγούμενης διοίκησης.

 Οπως είπε στην «Ε» η κ. Σιουρούνη, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της έκπληκτη διαπίστωσε ότι φαρμακευτική εταιρεία η οποία διεκδικούσε το ποσό των περίπου 300.000 ευρώ από το νοσοκομείο, προέβη σε κατάσχεση με δικαστική απόφαση του ταμείου (!) του ιδρύματος με σκοπό να εξοφληθούν τα χρέη προς αυτή.«Με έκπληξη μάθαμε ότι στην εκδίκαση της υπόθεσης δεν παρέστη δικηγόρος από την πλευρά του νοσοκομείου. Αμέσως ορίσαμε δικηγόρο και καταφέραμε την ανακοπή της κατάσχεσης. Στη συνέχεια καταθέσαμε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, που αναμένεται να συζητηθεί στις 15 Ιουλίου», ανέφερε η κ. Σιουρούνη.
Τα οικονομικά χρέη του νοσοκομείου του Πύργου εκτός των άλλων έθεσαν εκτός λειτουργίας από τις 17 Ιουνίου και τον αξονικό τομογράφο, με αποτέλεσμα οι πολίτες που χρειάζονται σχετική εξέταση να ταλαιπωρούνται και να μεταβαίνουν στην Πάτρα.
«Και αυτό το πρόβλημα το κληρονομήσαμε …Η εταιρεία που συντηρεί τον αξονικό τομογράφο δεν δέχεται να κάνει καμιά επισκευή αν δεν της καταβληθούν τα 430.000 ευρώ ή ένα μέρος από αυτά τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε στην «Ε» η κ. Σιουρούνη και διευκρίνισε ότι αν υπάρξει περίπτωση κινδύνου για τη ζωή του ασθενούς, τότε αυτός θα μεταφερθεί για αξονική τομογραφία στο πλησιέστερο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.
«Κάνουμε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση να δοθούν λύσεις σε αυτά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο του Πύργου», τόνισε η κ. Σιουρούνη.