Κατατέθηκε τροπολογία για την είσοδο ιδιωτών στις δομές του ΕΣΥ

Όταν συζητούνταν στη Βουλή το τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε λαθροχειρία που ξεσήκωσε θυελώδεις αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, εισήγαγε λίγη ώρα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου τροπολογία που επέτρεπε την είσοδο ιδιωτών στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, δήθεν για λόγους ισονομίας προς τους γιατρούς ΕΣΥ που θα αποκτούσαν δυνατότητα ιδιωτικού ιατρείου.

Τότε αναγκάστηκε να αποσύρει την τροπολογία, όμως την επανέφερε υπό τον τίτλο «Συνεργασία ιδιωτών ιατρών νοσοκομεία του δημοσίου συστήματος υγείας – Προσθήκη άρθρου 11Α ν. 2889/2001» σε νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής με τίτλο «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους».

Τη συγκεκριμένη ρύθμιση ζητούσε τον τελευταίο καιρό μετ΄ επιτάσεως και ο Πατούλης, ο οποίος μάλιστα ισχυρίζονταν πως ταυτίζεται μεν με την απόφαση της Συνέλευσης του ΠΙΣ που εμμένει στην πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ, πλην όμως αφού βγήκαν οι μέσα έξω πρέπει να μπουν και οι εξω μέσα για να υπάρχει ισορροπία.

Πρόκειται για τα γνωστά παιχνίδια του Πατούλη, αποκαλούμενα και ως Πατουλιές.

Η τροπολογία παραπέμπει σε έκδοση ΚΥΑ, η οποία θα ρυθμίσει τους όρους της υποτιθέμενης συνεργασίας των ιδιωτών με τα Νοσοκομεία. Παρά ταύτα τα αποτελέσματα αναμένονται πενιχρά, όπως συνέβη και με τα απογευματινά χειρουργεία.

Δείτε την τροπολογία: