Κατάθεση απόψεων για την αυτοτελή φορολόγηση εφημεριών στο Open Goverment

p>Ικανός αριθμός συναδέλφων έχει καταθέσει μέχρι στιγμής άπoψη στην ιστοσελίδα  Open Government σχετικά με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών (κλικ εδώ).

Δεν λείπουν βεβαίως από τη συζήτηση οι καλοθελητές. οι οποίοι προσπαθούν με χολώδεις ανώνυμες παρεμβάσεις να προκαλέσουν συζήτηση, κάνοντας αναφορές σε καλοπερασάκηδες γιατρούς που τ άρπαξαν από την κλαδική συμφωνία και θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα. Ευτυχώς κανένας συνάδελφος δεν μπήκε στον κόπο να αναταπαντήσει. Στόχος μας δεν είναι ν΄ ανοίξουμε συζήτηση με τον κάθε κακοήθη, αλλά να μεταφέρουμε μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ότι επ΄ ουδενί θα ανεχθούμε να καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών και το αφορολόγητο του επιδόματος βιβλιοθήκης και σε περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι τέτοιο θα το θεωρήσουμε ως μονομερή καταγγελία της κλαδικής συμφωνίας από πλευράς κυβέρνησης.

Γνώμη μας είναι ότι όσο το ζήτημα της αυτοτελούς φορολόγησης συνεχίζει να βρίσκεται στην ιστοσελίδα Open Government θα πρέπει να μπαίνουν συνάδελφοι και να καταθέτουν την άποψή τους, ενώ οι Ενώσεις και η ΟΕΝΓΕ οφείλουν να ξεκινήσουν καμπάνια για το ζήτημα.

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας

Σχετική ανάρτηση: “Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς στην επερχόμενη φορολογική καταιγίδα” (κλικ εδώ