Καθολική επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο Σπάρτης

«Κλινικά νεκρό» το ΕΣΥ αδυνατεί να καταβάλει δεδουλευμένα 7 μηνών σε γιατρούς κι εργαζόμενους

 

Όλα τα τμήματα και οι κλινικές θα λειτουργούν και θα εξυπηρετούν αυστηρά και μόνο τα έκτακτα περιστατικά

Η Γενική Συνέλευση των Ιατρών του ΕΣΥ Λακωνίας αποφάσισε να στηρίξει την κινητοποίηση  των γιατρών ειδικευμένων και ειδικευόμενων Γ.Ν.Σπάρτης που από τις 22 Μαρτίου 2012 αρχίζουν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου ,την πληρωμή  δεδουλευμένων εφημεριών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών :

«Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζοντας τη πολιτική συρρίκνωσης και διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας 
– Μειώνει δραματικά τα κονδύλια εφημέρευσης στις μονάδες υγείας του νομού Λακωνίας

– Αλλάζει για πολλοστή φορά τον τρόπο πληρωμής των εφημεριών με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις.

– Αφήνει απλήρωτες  δεδουλευμένες εφημερίες από τον Δεκέμβριο του 2011.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θεωρώντας ότι η απαξίωση του ιατρικού έργου είναι στα πλαίσια του οργανωμένου σχεδίου εξαθλίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας ζητούν την κατανόηση και τη συμπαράσταση των ασθενών στον αγώνα τους προς την κατεύθυνση πάντα της παροχής αξιόπιστων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας».

Με την έκτακτη Γ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσ/μείου Σπάρτης (13/3) με μοναδικό θέμα την καθυστέρηση για 7 μήνες, πληρωμής των δεδουλευμένων υπερωριών, αργιών, νυχτερινών και εξαιρέσιμων,  καθώς και την απώλεια των κονδυλίων για την καταβολή των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών  των μηνών Αυγούστου- Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2011, ομόφωνα αποφάσισαν την «αναγκαστική και έσχατη λύση άσκησης πίεσης, την Επίσχεση Εργασίας, αρχομένης από Πέμπτη 22/3 και μέχρι την καταβολή όλου του οφειλόμενου ποσού».

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:
«Όλα τα τμήματα και οι κλινικές θα λειτουργούν και θα εξυπηρετούν αυστηρά και μόνο τα έκτακτα περιστατικά.
Θεωρούμε ότι η απόφαση του Υπουργείου να στέλνει κάθε χρόνο λιγότερα κονδύλια για την πληρωμή των υπερωριών, ενώ οι υπερωρίες αντί να μειώνονται συνεχώς αυξάνονται λόγω της έλλειψης προσωπικού, μόνο ένα μήνυμα δίνει, και αυτό είναι η τακτική της υποστελέχωσης και της υπολειτουργίας των Δημόσιων Νοσοκομείων με αποτέλεσμα την εξαθλίωση των εργαζομένων και την ελλιπή παροχή φροντίδας στους ασθενείς.

Κλείνοντας, καλούμε τόσο το Υπουργείο Υγείας, όσο και τους εμπλεκόμενους φορείς, να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου».