Κατρακυλούν οι «υπουργοί των απολύσεων»

p style=”line-height: 15pt; margin: 0cm 0cm 0pt; background: #f0f0f0; vertical-align: baseline”>Δύσκολοι οι καιροί για τους «υπουργούς των απολύσεων», καθώς οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας τους στερούν σημαντικό μέρος της δημοσκοπικής τους δυναμικής.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε για το Newpost, σε ό,τι αφορά τους βουλευτές της Β Περιφέρειας Αθήνας, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πρώτος, τώρα έχει βρεθεί στην 11η θέση, στο σύνολο, και στην τρίτη σε ό,τι αφορά τους Νεοδημοκράτες υπουργούς. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 31,1% χάνοντας δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση που του έδινε 33,1%.

Μάλιστα τον έχει ξεπεράσει ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος πρόσφατα απέσπασε τα εύσημα τουΓιοχάνες Χανγια την απορρόφηση και αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, ενώ είναι πιο κάτω και από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη.

Χαμηλά κινείται και στην Περιφέρεια Αττικής και η, συγκάτοικος του Κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  »υφυπουργός των απολύσεων» Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία βρίσκεται μόλις στην πέμπτη θέση των βουλευτών της εκλογικής της Περιφέρειας (Περιφέρεια Αττικής) με μόλις 27,7 % θετικές γνώμες και σχεδόν διπλάσιες αρνητικές (47,7%).

Πολύ χαμηλά και ο Άδωνις

Σε ό,τι αφορά στον τον Άδωνι Γεωργιάδη, είναι πολύ χαμηλά, με ποσοστό 26,0%, μία θέση κάτω ακριβώς από τον Γρηγόρη Ψαριανό, βλέποντας να τον προσπερνούν βουλευτές όπως η Σοφία Βούλτεψη, οΒασίλης Καπερνάρος και ο Βύρων Πολύδωρας.

Τα νούμερα αυτά δεν μπορούν παρά να προμηνύουν και το τι μέλλει γενέσθαι στο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων, καθώς όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr οι υπουργοί αυτοί βρέθηκαν στο στόχαστρο τον προηγούμενο χρόνο, και θα βρεθούν και στο μάτι του κυκλώνα και την τρέχουσα χρονιά.

Πρώτος με τέτοια προοπτική είναι ο «συντονιστής», Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είναι αυτός που θα πρέπει να δώσει διευθύνσεις και ονόματα στην τρόικα για τις 4.000 απολύσεις του 2013 που ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί και, κυρίως, για τις 11.000 απολύσεις του 2014 και τις 12.500 διαθεσιμότητες του 2013 που πήραν παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014. Αν και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι «δεν είναι υπουργός των απολύσεων», καθώς  αφενός υλοποιεί κυβερνητικές δεσμεύσεις και αφετέρου ο ίδιος συντονίζει, έχει μπει και αναμένεται να μπει, πολλές φορές στο στόχαστρο των εργαζομένων.

Και ο Άδωνις Γεωργιάδης όμως, ή αλλιώς και «αρχιμνημονιακός», όπως τον αποκαλούν πολλοί συνάδελφοί του στο υπουργικό συμβούλιο, βασικός ανταγωνιστή του Κ. Μητσοτάκη στη Β΄ Αθήνας, θα βρεθεί στο στόχαστρο καθώς προθυμοποιήθηκε να «συνεισφέρει» τη μερίδα του λέοντος στις διαθεσιμότητες του Φεβρουαρίου του 2014, βάζοντας μέσα στη «δεξαμενή» περί τους 8.500 εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας, δεν έχει αποκλείσει (τουναντίον) και «συνεισφορά» στη «δεξαμενή» των 11.000 τόσο από τους «διαθέσιμους» εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ όσο και από το Νομικά Πρόσωπα του υπουργείου του.