Κατρούγκαλος

Φαίνεται πως ορισμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, όποτε εμπλέκονται στην πολιτική, κάνουν οτιδήποτε ώστε να δικαιώσουν το ρητό του Μπίσμαρκ «τρείς καθηγητές και η πατρίς εχάθη».

Το θυμηθήκαμε ακούγοντας τον καθηγητή της Νομικής και πρώην υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος τρεις μέρες πριν τις εκλογές θυμήθηκε να υπερασπιστεί την ασφαλιστική του μεταρρύθμιση, τη γνωστή ως «νόμος Κατρούγκαλου», που εξουθένωσε τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ως αναμενόμενο, όλοι οι προσκείμενοι στη ΝΔ Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων και επαγγελματικών Σωματείων άρχισαν να εκδίδουν ανακοινώσεις, προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά το ζήτημα.

Βέβαια κ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως όσα ανέφερε αποτελούν προσωπικές του απόψεις. Όμως κανέναν δεν ενδιαφέρουν προσωπικές απόψεις, αλλά το πρόγραμμα του κόμματος που εκπροσωπεί. Και, ως γνωστόν, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει πουθενά τέτοιες ρυθμίσεις.

Εύλογη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ξεκαθάρισε το τοπίο, λέγοντας πως «καμία αλλαγή επιβάρυνσης των μισθωτών ή των ελεύθερων επαγγελματιών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο άλλωστε είναι δημοσιευμένο εδώ και καιρό και όλοι έχουν τη δυνατότητα να το μελετήσουν».

Ας ηρεμήσουν λοιπόν οι Νεοδημοκράτες πρόεδροι που δεν κούνησαν ούτε το δαχτυλάκι τους όταν φέτος αυξήθηκαν κατά 9% οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά τρεις μέρες πριν τις εκλογές σήκωσαν παντιέρα..

UPD

Ο Γ. Κατρούγκαλος, μετά το τεράστιο ολίσθημα που διέπραξε, αποπέμφθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και υπήρξε σαφέστατη δήλωση πως «όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή».

Και τώρα το ερώτημα που τίθεται προς όλους εκείνους τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων (με προεξάρχοντα τον Γ. Πατούλη) είναι αν θα ζητήσουν από τον Μητσοτάκη να αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ήδη επέβαλε φέτος αύξηση 9% των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και δήλωσε πως θα επιβάλλει ετησίως αύξηση ισόποση του πληθωρισμού.

Λογικό δεν ακούγεται;