Καβάλα – Ο υφυπουργός Υγείας Γ. Παπαγεωργίου επισκέφθηκε το νέο νοσοκομείο Καβάλας

   Το νέο γενικό νομαρχιακό Νοσοκομείο Καβάλας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Παπαγεωργίου,συνοδευόμενος από το διοικητή του νοσοκομείου Αιμίλιο Αθανασίου και το δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή.

    Ο κ. Παπαγεωργίου ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσης των έργων που έχουν φθάσει ήδη στο τελικό τους στάδιο και ξεναγήθηκε στους εσωτερικούς χώρους του νοσοκομείου προκειμένου να δει από κοντά το βαθμό ολοκλήρωσης των εργασιών.

    Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά, εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα ότι το νέο νοσοκομείο, που κατασκευάζεται στο ύψωμα Βασιλάκι στις παρυφές της πόλης, θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του μέχρι τα τέλη του 2008 και θα λειτουργήσει άμεσα.

    Αναφερόμενος στα παράλληλα έργα, οδικής σύνδεσης και σύνδεσης με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, ο υφυπουργός τόνισε ότι οι σχετικές μελέτες έχουν κατατεθεί στην Περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας Θράκης προς έγκριση και χρηματοδότηση, ενώ έδωσε τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο, στο μέτρο του δυνατού, θα βοηθήσει οικονομικά ώστε να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Ερωτηθείς για την κάλυψη των κενών θέσεων, ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι ο οργανισμός του νέου νοσοκομείου θα είναι αναβαθμισμένος σε σχέση με τον υφιστάμενο, γεγονός που, όπως είπε, σημαίνει τη δημιουργία νέων θέσεων και ειδικοτήτων.

    Αναφερόμενος στις καθυστερήσεις που υπάρχουν στις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μέσω του ΑΣΕΠ για ολόκληρη την Ελλάδα, είπε ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

    Επίσης, αναφορά έκανε στο νέο σύστημα προμηθειών, χάρη στο οποίο, όπως είπε, εξασφαλίζεται η απόλυτη διαφάνεια, ενώ συμπλήρωσε ότι για πρώτη φορά η χώρα μας αποκτάει κωδικοποίηση όλων των ιατρικών θεμάτων, όσον αφορά τα φάρμακα, τις ασθένειες και τη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

    Τέλος, ο υφυπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το πολύ καλό επίπεδο παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο νομό Καβάλας, λόγω των έργων αναβάθμισης που έγιναν στα τρία Κέντρα Υγείας του νομού, όπως επίσης, στα αγροτικά και περιφερειακά ιατρεία.