Καβγάς Αβραμόπουλου με βουλευτές του ΠαΣοΚ

Για αναξιοπιστία και ανειλικρίνεια κατηγόρησαν χθες οι αρμόδιοι του ΠαΣοΚ για θέματα Υγείας τον υπουργό κ. Δ. Αβραμόπουλο προκαλώντας την άμεση αντίδραση του τελευταίου. Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Γ. Φλωρίδης, Μ.Σκουλάκης και Ηλ. Καρανίκας αναφέρθηκαν στον κίνδυνο να μπει «λουκέτο» στις ιδιωτικές μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, καθώς- όπως είπανδιακόπηκαν τα κοινοτικά κονδύλια του προγράμματος Υγείας και Πρόνοιας, παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για το αντίθετο.

Για τις οφειλές των Δημοσίων Νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους επισήμαναν ότι αποτελούν το βασικό αίτιο των προβλημάτων χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα, στο τέλος του 2008 τα χρέη των δημοσίων νοσοκομείων ήταν 5,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα χρέη – τόνισαν- οφείλονται και στην έκρηξη της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία έφτασε πέρυσι τα 8,2 δισ. ευρώ. Αναφερόμενοι στον νέο νόμο περί προμηθειών είπαν ότι είναι ανεφάρμοστος.

Οι βουλευτές κατήγγειλαν επίσης ότι «…η σύμβαση που υποτίθεται ότι υπογράφηκε την 1η Δεκεμβρίου μεταξύ του υπουργού Υγείας και της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών συνεχίζει να βρίσκεται στο στάδιο των τελικών υπογραφών», καθώς και ότι δεν έχουν προχωρήσει οι εξαγγελθείσες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι παραπάνω καταγγελίες προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Υγείας κ. Δ.Αβραμόπουλου. «Οταν προσφεύγουν οι πολιτικοί σε ύβρεις,αυτό είναι δηλωτικό της αναξιοπιστίας τους και της έλλειψης ήθους.Λυπούμεθα για το επίπεδο στο οποίο θέλουν οι εκπρόσωποι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσηςνα οδηγήσουν τον εθνικό διάλογο για την Υγεία» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου. Οσον αφορά τα θέματα που έθιξαν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ, αναφέρεται ότι πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή ως το τέλος της εβδομάδος σχέδιο νόμου σχετικά με τη Συλλογική Σύμβαση, τη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων και των Ασφαλιστικών Ταμείων και την έκτακτη πρόσληψη 5.500 νοσηλευτών.