ΚΕΕΛΠΝΟ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

   

    Οπως ανακοινώθηκε, προ ημερών, στο Νοσοκομείο μας εισήχθησαν 10 ασθενείς με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας, που οφείλεται στον ιό του Δυτικού Νείλου. Ένας από τους ασθενείς αυτούς, ηλικίας 79 ετών, με πολύ βαρύ ιατρικό ιστορικό, κατέληξε.

   

    Από τους υπόλοιπους 9 ασθενείς που έχουν νοσηλευθεί στο νοσοκομείο μας με εργαστηριακή διάγνωση της νόσου, ένας είναι σε μέτρια αλλά βελτιούμενη κατάσταση, επτά νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση και ένας έχει ήδη λάβει εξιτήριο.

   

    Σημειώνεται ότι στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων, οι ασθενείς με λοίμωξη του Δυτικού Νείλου εμφανίζουν ήπιες εκδηλώσεις. Σε μικρό μόνο ποσοστό (<1%), και κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα, εμφανίζονται επιπλοκές όπως μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων έχουν καλή πορεία.

   

    Το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις σχετικά με τα περιστατικά εγκεφαλίτιδας που συνδέονται με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

   

   

    08/08/2010