Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο

Πριν λίγες μέρες το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών ΕΣΥ τιμώρησε με οριστική απόλυση τον γιατρό που είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω με φακελάκι (κλικ εδώ).


Αναμφίβολα πρόκειται για θετική είδηση, η οποία όμως αναπαράχθηκε από ελάχιστα Μέσα Ενημέρωσης. Μάλιστα τα μεγάλης κυκλοφορίας ΜΜΕ την έθαψαν κυριολεκτικά. Οι λόγοι προφανείς: θέλγονται από κάθε αρνητική είδηση που απαξιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ ταυτόχρονα διαφημίζουν με ολοσέλιδες γκρίζες διαφημίσεις τις «πρωτοποριακές ρομποτικές επεμβάσεις» που πραγματοποιούν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Πρόκειται για τα ίδια ΜΜΕ που παλαιότερα σιτίζονταν παχυλά από τη διαφημιστική πίττα του ΚΕΕΛΠΝΟ.


Είναι σημαντικό πως το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο σημειωτέον απαρτίζεται από ανώτατους δικαστικούς, έχει λάβει τον τελευταίο καιρό σημαντικές καταδικαστικές αποφάσεις που καταργούν την αίσθηση του ακαταδίωκτου για όσους λυμαίνονταν το ΕΣΥ για δεκαετίες.


Ακόμη σημαντικότερο είναι το γεγονός πως οι υποθέσεις στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπονται από τα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια των ΥΠΕ, στα οποία συμμετέχουν αιρετοί εκπρόσωποι γιατρών.


Δεν θα πάψουμε να επαναλαμβάνουμε πως ο χρηματισμός στο ΕΣΥ συνιστά κοινωνικό έγκλημα.


Και ως έγκλημα πρέπει να διώκεται.