Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου δημιουργείται στη Ζαχάρω

Τον θεμέλιο λίθο του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ζαχάρως, προϋπολογισμού 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, έβαλε ο υπουργός Υγείας κ. Δ.Αβραμόπουλος κατά την περιοδεία του στην περιοχή, καθώς και στον Πύργο Ηλείας, στην Αμαλιάδα, στην Αρτα και στα Γιάννενα. «Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας,όχι μόνο γιατί συμβάλλει στην ενδυνάμωση και στην εξέλιξη του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,αλλά γιατί θεμελιώνεται σε έναν τόπο ο οποίος δοκιμάστηκε σκληρά το καλοκαίρι από τις καταστροφικές πυρκαϊές» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος. Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Ζαχάρως κ. Π.Χρονόπουλος μετέφερε στον υπουργό την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία ο κ. Αβραμόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης της περιοχής.

Στην Αμαλιάδα ο υπουργός Υγείας υπέγραψε την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του υπουργείου και του δήμου για την κατασκευή του πρώτου ορόφου στη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας, όπου θα στεγαστούν 30 νέες κλίνες, καθώς και η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας του, ο κ. Αβραμόπουλος εγκαινίασε τον νέο τομέα ΕΚΑΒ Ιωαννίνων στα Δολιανά και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αρτας.