ΚΕΣΥ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΣΥ με τις Ομάδες Εργασίας των 39 ιατρικών ειδικοτήτων και 6 εξειδικεύσεων. Στη συνάντηση, εκτός των συντονιστών, συμμετείχαν και πολλά μέλη των Ομάδων Εργασίας, συγκροτώντας ένα μεγάλο σώμα συναδέλφων που έχουν ξεκινήσει σοβαρή προσπάθεια ν΄ αναμορφώσουν το βαλτωμένο πεδίο της ιατρικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης.

Η συνάντηση κράτησε 4 ώρες και την παρακολούθησε απ΄ αρχής ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός, δίνοντας στις τοποθετήσεις που έκανε στην αρχή και το τέλος της συνάντησης το στίγμα του ενδιαφέροντος της πολιτικής ηγεσίας ν΄ ακούσει τον προβληματισμό των συναδέλφων, ώστε οι αλλαγές που θα προκύψουν στην ιατρική εκπαίδευση να βασίζονται σε στέρεο έδαφος και να έχουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση ευρείας βάσης των γιατρών, απ΄ όλους τους τομείς απασχόλησης (νοσοκομειακοί, πανεπιστημιακοί, ελεύθεροι επαγγελματίες).

Οι ενότητες πάνω στις οποίες εργάζεται κάθε Ομάδα Εργασίας είναι η διαμόρφωση του Curriculum της ειδικότητας, η σύνταξη του Logbook και η διαπίστευση των εκπαιδευτικών κέντρων και φαίνεται πως ήδη έχει διανυθεί αρκετός δρόμος, ευελπιστώντας μέχρι τέλους της χρονιάς να έχουν προκύψει απτά δείγματα στο σημαντικό πεδίο της ιατρικής εκπαίδευσης.
Όλα αυτά βεβαίως πρέπει να προχωρήσουν παράλληλα με την προκήρυξη θέσεων, την ανανέωση του εξοπλισμού και τη θεσμική αναδιοργάνωση του συστήματος, ώστε να μπει τάξη σ΄ ένα πεδίο άναρχο, ασύδοτο και φαύλο που διώχνει τους νέους γιατρούς στο εξωτερικό και ταλαιπωρεί αφάνταστα όσους έχουν επιλέξει να το υπηρετούν παραμένοντας στη χώρα μας.