Κι όμως σχεδιάζουν την διάλυση της Πρόνοιας….

p>Πριν από το καλοκάιρι είχαμε αποκαλύψει ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης είχε εξαγγείλει καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων. Ανάμεσα σε αυτούς αναφέρονταν και 102 φορείς κοινωνικής πρόνοιας.

Στα επίμονα ερωτήματα μας τόσο προς την πολιτική ηγεσία όσο και προς την Διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ δεν παίρναμε απάντηση.

Όμως η απάντηση που δόθηκε από το υπουργείο υγείας σε ερώτηση – αίτηση κατάθεσης στοιχείων του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ Δραγασάκη να δοθούν στοιχεία ποιοι φορείς πρόκειται να ενοποιηθούν είναι αποκαλύπτική.

Μεταξύ άλλων το Υπ Υγείας αναφέρει:

Απαντώντας στην  υπ αριθμ…..κλπ  σας ενημερώνουμε ότι μελετάται η συγχώνευση των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας και όταν θα είναι ώριμη θα κατατεθεί στη Βουλή Σχέδιο Νομοθετικής ρύθμισης που θα; προβλέπει τις συγχωνεύσεις.

Επιπροσθέτως σας υποβάλλουμε πίνακα Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας για ενημετωσή σας

Ο Υφυπουργος

 

Μ Σαλμάς

 

Στον πίνακα περιέχονται όλες οι μονάδες πρόνοιας (102 τον αριθμό.) ¶ρα από το σχέδιο ενοποίησης δεν γλυτώνει κανένας.

Τα σχέδια για την διάλυση της Πρόνοιας λοιπόν δεν έχουν εγγαταλειφθεί. Πολύ περισσότερο όταν ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του εν όψει της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη επανεφερε στο προσκήνιο το θέμα των ενοποιήσεων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αντίστοιχη πολιτική είχε εφαρμόσει και το ΠΑΣΟΚ στην περίοδο διακυβέρνησης που οδήγησε τις μονάδες πρόνοιας σε συρρίκνωση και αρκετους μεγάλους φορείς όπως το ΠΙΚΠΑ, ΕΟΠ κλπ στην διάλυση

Κ.Χ.