Κικίλιας-175 διορισμοί γιατρών ΤΕΠ

Με θριαμβευτικό τόνο ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας το διορισμό 175 μόνιμων γιατρών στα ΤΕΠ της 1ης και 2ης ΥΠΕ (κλικ εδώ).

Χρειάζεται όντως θράσος να καθυστερείς πέντε μήνες το διορισμό γιατρών στα Επείγοντα, επικαλούμενος παρατυπίες στην αξιολόγηση που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και χωρίς να προσκομίσεις ούτε μία απόδειξη παρατυπίας να προχωράς στο διορισμό δηλώνοντας πως «στο Υπουργείο Υγείας εργαζόμαστε για τη στήριξη των συνανθρώπων μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ειδικά των πιο αδυνάμων και των ευπαθών ομάδων».

Χρειάζεται όντως θράσος για να μπορέσεις, πολλοστή φορά, να θάψεις τις 904 θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ που προκήρυξε η προηγούμενη κυβέρνηση, πάγωσαν λόγω εκλογών και παρά τις δηλώσεις Κικίλια παραμένουν στον πάγο, έχοντας πιθανόν μετατραπεί σε θέσεις αστυνομικών.

Χρειάζεται θράσος ώστε ο κ. Κικίλιας, που δεν έχει εγκρίνει ούτε μια θέση γιατρού, να  πραγματοποιεί διορισμούς που σχεδίασε και ενέκρινε η προηγούμενη κυβέρνηση και ταυτόχρονα να την κατηγορεί πως «διέλυσε το σύστημα υγείας».

Χρειάζεται απύθμενο θράσος ώστε να πανηγυρίζει ο υπουργός που έβαλε την υπογραφή του στους 111 κομματικούς διορισμούς Διοικητών στα Νοσοκομεία και τώρα φοβάται να τους τοποθετήσει στις θέσεις τους, επειδή έχουν ξεσηκωθεί ακόμη και στελέχη της ΝΔ για τη ρουσφετοκρατία των αρίστων.

Φαίνεται εντέλει πως το «σεμνά και ταπεινά» είναι πλέον πολύ μακρινό για τους ευέλπιδες της ΝΔ που διοικούν το περίφημο «επιτελικό κράτος»..