Κικίλιας- Συνέντευξη Τύπου

Ο νέος υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας έδωσε συνέντευξη τύπου και ανάμεσα στ΄ άλλα ζοφερά που ανέφερε ήταν και το γεγονός πως 4 στα 10 Νοσοκομεία καταθέτουν πως δεν είναι εφικτή η κατάρτιση προγράμματος εφημεριών εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατρικό δυναμικό.
Διερωτόμαστε λοιπόν για ποιο λόγο, δύο μήνες μετά τις εκλογές, κρατά παγωμένες τις 940 θέσεις γιατρών που προκήρυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο; Στη συνάντηση που είχε ο κ. Κικίλιας με την ΕΙΝΑΠ υποσχέθηκε πως θα δοθεί εντολή ξεπαγώματος, χωρίς αυτό να έχει συμβεί. Φαίνεται πως μεθοδεύει νομοθετική αλλαγή στα κριτήρια πρόσληψης και κωλυσιεργεί.

Δυστυχώς, η συνέντευξη τύπου του υπουργού αναλώθηκε αποκλειστικά σε καταστροφολογικές διαπιστώσεις, χωρίς να κατατεθεί ούτε μία πρόταση για τους σχεδιασμούς που υπάρχουν.
Δικαιολογημένα λοιπόν ο Ανδρέας Ξανθός καταλογίζει πως οι «σαν έτοιμοι από καιρό» είναι παντελώς απροετοίμαστοι ν΄ ασχοληθούν με τα όντως σοβαρά προβλήματα της δημόσιας υγείας και αναλώνονται σε μία έκθεση δυσκολιών, προβλημάτων και διαχρονικών ελλείψεων και ανεπαρκειών του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ο κ. Κικίλιας πρέπει να αντιληφθεί πως τοποθετήθηκε στη θέση αυτή ως υπουργός και όχι ως ρεπόρτερ. Πρέπει να αντιληφθεί πως από τη θέση του υπουργού Υγείας πέρασε πριν έξι χρόνια ένας οδοστρωτήρας που ακούει στο όνομα Άδωνις Γεωργιάδης και διέλυσε ολοσχερώς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ νωρίτερα είχε περάσει ο εκσκαφέας Ανδρέας Λοβέρδος που διέλυσε τα Νοσοκομεία της χώρας.
Ας πάψει λοιπόν να αναλώνεται σε επικοινωνιακά τερτίπια από τα οποία είμαστε χορτάτοι..