ΚΙΝΑΛ

Γράφαμε στο προηγούμενο editorial πως η κυβέρνηση ψήφισε μόνη της στη Βουλή την ολέθρια νομοθετική ρύθμιση που επιβάλλει από 1ης Σεπτεμβρίου αναστολή εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, έχοντας όλη την αντιπολίτευση αντίθετη.

Ομολογούμε πως κάναμε λάθος. Τη ρύθμιση, εκτός της ΝΔ, υπερψήφισε και το ΚΙΝΑΛ, το οποίο στη συγκεκριμένη συνεδρίαση εκπροσωπούσε ο κ. Κεγκέρογλου, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν.

Κάνουμε αυτή την επανόρθωση για δύο λόγους

Ο ΠΡΩΤΟΣ λόγος είναι πως η συγκεκριμένη, φαιάς απόχρωσης, ρύθμιση θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα Νοσοκομεία, ενώ κορυφώνεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ λόγος είναι η έκπληξη που νιώσαμε όταν διαβάσαμε την κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε σήμερα το ΚΙΝΑΛ, την οποία μάλιστα προσυπογράφει και ο κ. Κεγκέρογλου (!) και έχει ως τίτλο «Κίνδυνος δυσλειτουργίας των δομών υγείας της χώρας λόγω του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών»!!
(Για να διαβάσετε την ερώτηση κάντε κλικ εδώ)

Οι επιτελείς του ΚΙΝΑΛ, βλέποντας να φουντώνει στην κοινωνία η αντίδραση, σκέφτηκαν πως μπορούν να καβαλήσουν το κύμα, αποσιωπώντας πως είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι όσων πρόκειται να συμβούν σε μία εβδομάδα στο υγειονομικό σύστημα.

Καλό είναι να ξεκαβαλήσουν και να ζητήσουν συγνώμη, ομολογώντας το τραγικό τους ολίσθημα, αντί να κοροϊδεύουν κατάμουτρα 100.000 υγειονομικούς.

Υπάρχει όμως κι ένα άλλο Μακιαβελικό ενδεχόμενο: πιθανώς τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ εκτιμούν πως μπροστά στο αδιέξοδο η κυβέρνηση πρόκειται να αποσύρει το μέτρο της αναστολής καθηκόντων στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και προσδοκούν να επωφεληθούν πολιτικά, υποστηρίζοντας πως οι ίδιοι το υπέδειξαν με την ερώτησή τους.

Πρόκειται για μεθοδεύσεις στις οποίες το ΚΙΝΑΛ έχει σημειώσει υψηλές επιδόσεις στη μακρά του πορεία. Ίσως γι αυτό και ο Ανδρέας Λοβέρδος θέλει να το μετονομάσει εκ νέου ως ΠΑΣΟΚ και να το προσαρτήσει στη ΝΔ, ώστε να κεφαλαιοποιήσει αυτή τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία..