«Κίνδυνος να χαθούν 350 εκατ. ευρώ για τους γιατρούς των ταμείων»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ: «Κίνδυνος να χαθούν 350 εκατ. ευρώ για τους γιατρούς των ταμείων»

Τον κίνδυνο να χαθούν τα 350 εκατ. ευρώ τα οποία χρωστούν τα ασφαλιστικά ταμεία στους συμβεβλημένους γιατρούς τους, επεσήμανε ο οικονομολόγος Γ. Ρωμανιάς κατά τη διάρκεια της ημερίδας με θέμα «ΕΟΠΥΥ: Παρόν και μέλλον για τον ασφαλισμένο και τον λειτουργό Υγείας», την οποία διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Ο Γ. Ρωμανιάς προειδοποίησε συγκεκριμένα ότι ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ενδέχεται να μην αποδεχθεί τις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων έναντι των συμβεβλημένων γιατρών τους.

Aπό την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης χαρακτήρισε τον ΕΟΠΥΥ ως «πρόχειρο και επικίνδυνο κατασκεύασμα, που δεν λαμβάνει υπόψη τις θέσεις των γιατρών και τις ανάγκες των ασφαλισμένων, σύστημα που ξεκίνησε τη λειτουργία του βιαστικά, χωρίς προετοιμασία, χωρίς συμβάσεις και συνταγολόγια, ενώ οι γιατροί έφτασαν να ενημερώνονται για τα ζητήματα λειτουργίας του μέσω μεταμεσονύκτιων SMS!».

Διεγράφη ο Γ. Ελευθερίου
Εξάλλου, με τη διαγραφή του μέλους του Δ.Σ. του ΙΣΑ Γ. Ελευθερίου από την ΔΗΚΙ – ΙΣΑ κορυφώθηκε n σφοδρή σύγκρουση n οποία σοβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην παράταξη της δεξιάς. Με ανακοίνωσή της, n ΔΗΚΙ – ΙΣΑ καλεί επίσης τον Γ. Ελευθερίου να παραιτηθεί από όλα τα αιρετά όργανα του Συλλόγου.