Κινητοποιήσεις ειδικευμένων γιατρών

Ταλαιπωρία προκαλούν στους ασθενείς οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις του προσωπικού στο νοσοκομείο «Ερυθρός».

Οι ειδικευόμενοι γιατροί πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας από τις 18 του μήνα στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένες εξετάσεις. Κατηγορούν, δε, τη διοίκηση ότι δεν φρόντισε να ενημερώσει τους ασθενείς για την αναβολή των ραντεβού, αν και είχε ενημερωθεί για τις κινητοποιήσεις από τις 13 Μαρτίου.

Σε κινητοποιήσεις βρίσκεται το σύνολο των εργαζομένων, με κύριο αίτημα να τους εξοφληθούν οφειλόμενες υπερωρίες και εφημερίες από τον περασμένο Δεκέμβριο!

Οι κινητοποιήσεις εντείνονται σήμερα, με τους ειδικευόμενους γιατρούς να κάνουν επίσχεση εργασίας και στις εφημερίες, μέχρι να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα.

Ζητούν, επίσης, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί καταγγέλλουν ότι εργάζονται κατά μέσο όρο 80 ώρες εβδομαδιαίως, με μισθό 980 ευρώ τον μήνα. Στην οικονομική ασφυξία προστέθηκε και το πρόβλημα μη καταβολής των τακτικών αποδοχών από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

Το κονδύλι για τις εφημερίες του 2008 -σημειώνουν- είναι μειωμένο σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε επικίνδυνα προγράμματα εφημεριών και απλήρωτες εφημερίες.