Κινητοποίηση για την Υγεία ΙΚΑΡΙΑ

Μεγάλη πανικάρια – παμφουρνιώτικη κινητοποίηση στην Αθήνα τη Δευτέρα 11 Μάη 2009, για τις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας στα νησιά, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου, πραγματοποιούν το Συντονιστικό Φορέων για την Υγεία στην Ικαρία και στους Φούρνους, η ικαριώτικη και φουρνιώτικη παροικία και τα σωματεία τους. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 6 μ.μ στο Μουσείο. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Οι νησιώτες υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας αρνούνται να δώσουν λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα, στις ελλείψεις στο σύστημα Υγείας που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. «Δεν πάει άλλο!», υπογραμμίζουν και καταγγέλλουν ότι τη γύμνια των δημόσιων μονάδων υγείας στα νησιά την πληρώνουν οι κάτοικοι πανάκριβα, αφού αναγκάζονται να μετακινούνται στην Αθήνα ή τη Σάμο για απλά προβλήματα Υγείας, βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας για εισιτήρια, εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες που ήδη έχουν διπλοπληρώσει με τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Διεκδικούν αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου, καμία επιχειρηματική δράση, επαρκές και μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις μονάδες Υγείας 365 μέρες το χρόνο.