Κινητοποίηση γιατρών για εφημερίες και έλλειψη προσωπικού.

«Λουκέτο» στο Αττικό νοσοκομείο

Στο κλείσιμο του Αττικού νοσοκομείου προβαίνει σήμερα από τις 10 μέχρι τις 11 το πρωί το ιατρικό προσωπικό του, καθώς έχει να πληρωθεί για τις δεδουλευμένες εφημερίες από τον περασμένο Απρίλιο. Επίσης από χθες δεν λειτουργούν οι περισσότερες μονάδες του ιδρύματος. Σημειώνεται ότι τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα τακτικά χειρουργεία έχουν αναβληθεί επ’ αόριστον, ενώ ως τα μέσα του Νοεμβρίου το νοσοκομείο θα βγει και εκτός συστήματος εφημεριών.

Επίσης καταγράφεται έλλειψη 670 νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού και οι προσλήψεις είναι πολύ λιγότερες από τις αποχωρήσεις, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο να δουλεύουν πολλές ώρες, κάτι που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών. Όσον αφορά στους γιατρούς του νοσοκομείου, πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας εδώ και δύο εβδομάδες.

 

Πρόβλημα σε αιμοδοσία – επείγοντα

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι ελλείψεις έχουν οδηγήσει το Τμήμα Αιμοδοσίας να μη συλλέγει μονάδες αίματος και παράγωγα. Επίσης, το Επιστημονικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι η λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών πάσχει από υποστελέχωση, ενώ λειτουργούν μόνο 5 από τα 14 χειρουργικά τραπέζια. Το υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταβληθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες του προσωπικού.